- 2017. január 4., 19:51
A Smart InstaView hűtő a Signature termékcsaládba érkezik, mindent tud, amit a nagyok. Sőt, még annál többet is.

Hűtőkről nem túl sokszor írtunk még (de azért volt már erre is példa), az LG Smart InstaView viszont annyi okosságot mutat fel, hogy (ismét) kivételt teszünk. A hűtőszekrény hazai viszonylatban hatalmasnak számít, egy négytagú család valószínűleg egy teljes hétre be tudna rendezkedni vele. Az ételek frissességével foglalkozó vagy a fogyasztást csökkentő megoldásokkal most nem foglalkozunk, mivel a hűtő ennél sokkal érdekesebb trükköket is tud. Rendelkezik például az LG-féle Deep Learning mesterséges intelligenciával, így szépen lassan megtanulja a szokásainkat: éjszaka, amikor tudja hogy úgysem fogjuk kinyitni, energiatakarékos üzemmódba kapcsol például. De azt is tudja, hogy nyáron mikor esünk haza, és nyúlunk a jégkockáért, így a kritikus időszakra extra mennyiséggel készül. És ez még csak a kezdet!

A hűtő jobb oldalán egy hatalmas, 29 colos átlátszó LCD kapott helyet. Alapesetben nem látunk át rajta, de egyetlen gombnyomással megnézhetjük, hogy mi van a fenevad gyomrában; kevesebbszer kell feleslegesen kinyitni. Ha már van kijelző, akkor természetesen azt sok mindenre lehet használni, és ez különösen igaz akkor, ha egy kütyün webOS operációs rendszer fut. Márpedig itt ez a helyzet: az LG a tévéknél már bevált rendszert átvitte a hűtőre is. Alkalmazásokat tölthetünk le rá, amelyekkel internetezni tudunk, recepteket nézegetni, stb. A webOS alatt fut az Amazon Alexa személyi asszisztens szolgáltatása is, amely tehát Echo nélkül is elérhető. A LCD-n megnézzük, hogy mit szeretnénk főni, és ahhoz mi kell. Aztán az LCD-n átnézve megnézzük, hogy van-e minden, ami nincs, azt pedig rendelünk a neten, Alexán keresztül. Egyszerű, nem igaz?

De menjünk tovább! Az ételekre digitális címkéket ragaszthatunk, amelyeknek a telefonon futó appban nevet és lejárati időt is adhatunk. Innentől kezdve a hűtő figyeli helyettünk, hogy mikor jár le a tej, van-e még tojás, stb. Na de mi van akkor, ha a piacon jut eszünkbe, hogy kellene még valami, de nem tudjuk, hogy van-e otthon belőle? Mi lenne? Neten keresztül csak hozzákapcsolódunk a beépített kamerához, és máris csekkolhatjuk a dolgot.

Hát egyelőre ennyi; tekintettel arra, hogy a kapcsolódó szolgáltatások nagyobb része csak az USA-ban érhető el, a hűtőt az LG egyelőre csak Amerikábab fogja piacra dobni. És még nem tudjuk, hogy pontosan mikor és mennyiért.

Címkék
Hozzászólások