- 2017. január 6., 14:15
A Sony is előállt saját teljesen vezetékmentes fülhallgatójával. Egyelőre még csak prototípusról van szó.

Egy Bluetooth fülhallgató ma már nem nagy szám, azonban olyan kütyüből még mindig elég kevés van, amelyik semmilyen kábelt nem használ – vagyis amelyiken még a jobb és bal rész között sem húzódik összekötő vezeték. A tavalyi CES-en a Bragi jóvoltából már láttunk egy ilyen kütyüt, azóta pedig egyre több gyártó gondolta úgy, hogy van fantázia a dologban, a nagyok viszont eddig még nem igazán kaptak rá a teljesen vezetékmentes világ ízére. A CES-en viszont a Sony is bemutatott egy ilyen fülhallgatót. Vagyis inkább megmutatott: egyelőre csak egy prototípusról van szó, amelyik valószínűleg nem is működik rendesen. Legalábbis ez szokott lenni a helyzet akkor, ha valamit csak a vitrinben lehet megnézni.

Ezt erősíti, hogy a fülhallgatónak még neve sincsen. A technikai specifikációk sem ismertek, csupán annyit tudunk, hogy a füles aktív zajszűrést használ majd a minél jobb hangminőség elérése érdekében. A hangzás természetesen sztereo, és mivel két teljesen külön egységről van szó, mindkettő saját akkumulátorral rendelkezik – amelyeket tölteni is kell. Ehhez egy bölcsőt használhatunk majd, és feltehetően valamilyen USB-s adaptert.

A Sony a megjelenéssel kapcsolatban semmilyen információt nem árult el, így sem várható árral sem várható megjelenési dátummal nem tudunk szolgálni. Azt tegyük még hozzá, hogy nem ez a Sony első vezetékmentes fülhallgatója, de az Xperia Ear inkább egy digitális személyi asszisztens semmint zenehallgatásra ajánlható kütyü volt.

Címkék