- 2017. január 6., 13:16
A HP frissítette egyik legnépszerűbb modelljét, a Spectre x360, amelybe immáron 4K-s kijelző is kérhető.

A 2-in-1 gépeknél a méret fontos kérdés, és mivel a HP azt szerette volna, hogy a masinát tablet módban is lehessen használni, 15 colos verziót nem is épített a Spectre x360-ból. Nagy hiba volt, a felhasználók ugyanis keresték a gépet – a HP viszont azért tart ott, ahol, mert a visszajelzésekre is figyel. Ebből pedig máris kitalálható, hogy a gyártó egyik fontos CES-es bejelentése az x360 15,6 colos kijelzővel szerelt változatáról szólt.

A vállalat ráadásul úgy gondolta, hogy ha már nagy a kijelző, akkor a felbontást is növeli, így a gépbe 4K felbontás is választható. Természetesen a képminőség továbbra is teljesen rendben van, hiszen IPS-panelt kapunk, azonban érintésérzékeny változatot, ami fényes is egyben. Ekkora részletességgel az integrált grafika már nehezen birkózik meg, így a masina kapott egy GeForce 940MX vezérlőt is. A gép lelke egyelőre még 6. generációs Intel Core i7 processzor, de valószínűleg hónapokon belül érkeznek a 7. generációs modellek is. A memória akár 16 GB is lehet, az SSD viszont csak 256 GB-os. Az üzemidő kb. 12 óra, a tömeg pedig a 15 colos kijelzőt is figyelembe véve egészen jó, éppen 2 kg alatt marad.

A Spectre x360 dizájnja szinte semmit sem változott, viszont a nagyobb méret lehetővé tette több csatlakozó elhelyezését, így az USB Type-C és 3.1-es csatlakozók mellé Thunderbolt 3 és HDMI is jár, valamint kapunk kártyaolvasót is. A gépet előrendelésben már meg is lehet vásárolni, ára 1500 dollárról indul.

Címkék