- 2017. január 6., 10:20
A tajvani gyártó főleg iskolákba szánja a gépet, így alaposan felkészítette a külső behatások ellen is.

Az Acer számára nem ismeretlen a Chromebookok világa, de ezt a kategóriát azért nem frissíti olyan gyakran a vállalat, mint a notebookokét és ultrabookokét. A legutóbbi bejelentés még 2015-ben volt, így éppen itt volt az ideje annak, hogy történjen valami. És történt is: megérkezett a Chromebook 11 N7 C731. A gépben elsősorban nem csodás neve megkapó, hanem az hogy mindenféle külső behatásnak ellent tud állni: zsanérjait bárhogy hajlítjuk is, nem törnek el, az sem baj ha véletlenül ráállunk (legalábbis 60 kilós testsúlyig) és nem probléma az sem, ha a gép leesik mondjuk az íróasztalról. Merthogy a masina megfelel a MIL-STD 810G követelményeinek is.

Ami a technológiai paramétereket illeti, belépő szintű Intel processzort, 4 GB memóriát, HDMI-csatlakozót, két USB 3.0 portot és 12 órás üzemidőt kapunk, a kijelző pedig 11 colos és 1366×768 pixel felbontású. A gép használatához természetesen internetkapcsolat továbbra is szükséges.

Az Acer a gép elérhetőségével kapcsolatban pontos adatokat nem közölt, az viszont biztosnak tűnik, hogy a gép ára 250 dollár alatt marad (ez kb. 75 ezer forintnak felel meg).

Címkék
Hozzászólások