- 2017. január 7., 14:30
Ha piacra kerül, a Sybrillo lehet a legnagyobb tudású GoPro stabilizáló. Rengeteg extrával.

A GoPro kamera külön műfajjá nőtte ki magát, talán nem túlzás azt állítani, hogy az akciókamerák iPhone-járó van szó, amelyhez ebből adódóan rengeteg kiegészítő kapható. A tökéletes felvételek készítésének egyik titka az aktív stabilizátoros állvány – tekintve, hogy a kamerát főleg mozgás közben használjuk. Ahhoz ugyanis, hogy minőségi felvételek készüljenek, meg kell oldani valahogy, hogy a kamera a lehetőségekhez képest mozdulatlan maradjon. És itt jön képbe a Sybrillo, amely GoPro stabilizátornak indult, de annál sokkal több lett belőle.

Az állvány egy duplakaros felfüggesztés segítségével tartja a kamerát, de természetesen három tengely mentén képes a mozgást kompenzálni. Alsó részén szabványos negyedes csatlakozó és GoPro csatlakozó is van, így a meglévő szettbe könnyedén integrálható. Mindössze 300 grammot nyom. Okostelefonos alkalmazással lehet vezérelni, ami nemcsak a ki- és bekapcsolást jelenti, hanem azt is, hogy a kamerát mobilról mozgathatjuk.

Sőt, a mozdulatokat előre is be tudjuk programozni akár. Méghozzá elég részletesen: akár azt is kérhetjük, hogy a szerkezet valamelyik tengelye mentén másodpercenként mindössze 0,01 fokot mozduljon (Motion Control). Ha szeretnénk, arra is van mód, hogy VR szemüveggel párosítsuk a szerkentyűt, ebben az esetben a kamera mindig arra fog nézni, amerre mi is tesszük azt a szemüvegben. Természetesen a Sybrillo víz- és porálló.

A tervek szerint az előrendelésben megvásárolt kütyüket a Sybrillo márciusban fogja leszállítani, ezt követően ára valamivel 400 dollár felett várható.

Címkék