- 2016. május 11., 20:06
A MOTA csak tavaly fogott bele a drónok fejlesztésébe, de a cégnek már most van egy csomó érdekes modellje.

A GIGA sorozatba a nagyobb méretű, profi kütyük tartoznak, míg a JetJat sorozatból inkább a szórakozni vágyók válogathatnak. A JetJat Nano a világ legkisebb drónja, a maga 2,2×2,2 cm-es méretével és 2 cm-es magasságával, de nem sokkal nagyobb nála a Nano-C sem (6,1×6,1×2 cm), amely már kamerát is tartalmaz.

Ezek a drónok már megvásárolhatók egy ideje, a CES ASIA-n azonban egy új típust is láttunk; neve ennek a kütyünek még nincsen, de a Nano szériába érkezik majd, és akkora lesz, mint a Nano-C. Kamerát viszont nem kap, helyette kicsivel okosabb elektronika kerül bele, amivel mindenféle emberi beavatkozás nélkül fogja tudni tartani a magasságot és a pozíciót, valamint automatikusan fog tudni le- és felszállni is. Ezen képességek a GIGA sorozatú robotok közül néhányban már megtalálhatók, de ilyen kicsi eszközöknél még nem alkalmazták őket.

A látogatók feje felett valóban megbízhatónak is tűnt az apró drón, de a kis méretből adódóan nyilván korlátozás, hogy szeles időben nem lehet használni, mert a közepes erősségű szél is el tudja sodorni. A hatótávolsága kb. 30 méteres lesz, a 25 perces töltést követően pedig 8-10 percnyi repülésre lehet számítani. Az új drónt várhatóan az első félév legvégétől lehet majd megvásárolni.


Címkék