- 2016. május 12., 15:20
A PLEN2 segítségével mindenki megismerkedhet a robotok programozásának alapjaival.

A PLEN2 nem teljesen friss fejlesztés, lassan egy éve már, hogy bejelentették. Ami miatt mégis írunk róla, az az, hogy az összeszerelhető robot kiszállítását pár hete kezdték meg, így most már nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is elérhető a robotmániások legója. A japán tervezésű robot célja az, hogy minél több programozónak adja meg a lehetőséget arra, hogy saját robotot építsen.

A PLEN2 többféle verzióban vásárolható meg, mindegyik 20 cm magas, a különbség a csomag tartalmában van. A legolcsóbb típus 550 dollárba kerül, viszont csak az elektronikai alkatrészeket tartalmazza, a műanyagoknak csak a 3D-s modelljét kapjuk meg, és saját eszközzel kell kinyomtatni őket. Akinek nincsen 3D nyomtatója, az most bukott is rögtön 350 dollárt, mivel a műanyagokat is tartalmazó, de összeszerelhető készlet már 900 dollárért rendelhető meg, aki pedig szerelni sem szeretne csak programozni, annak még 100 dollárt kell előkészítenie.


A vezérlést mobil vagy tablet segítségével lehet megírni, és Bluetooth kapcsolton lehet a robotra feltölteni. Az apróság elég komplex mozdulatokra is megtanítható, tud például labdát rúgni és egyszerűbb formájú tárgyakat felvenni vagy odébb tenni is.

Címkék