- 2016. május 12., 08:48
A mobil piacról való visszavonulást elsunnyogta az Intel CES ASIA-n, a Curie-t viszont az arcunkba tolta.

Az Intel is tartott egy előadást a CES ASIA-n, amelyre azért voltunk nagyon kíváncsiak, mert az Intel a napokban jelentette be hivatalosan is, hogy felhagy a mobiltelefonokba, tabletekbe szánt chipek fejlesztésével. Kíváncsiak voltunk, hogy mi az új stratégia. Jó, aki kicsit is figyelt arra, hogy mi történt a vállalat háza táján az elmúlt években, az olyan nagy meglepetésre azért nem számíthatott, de egy kis megerősítés sosem árt!

Az Intelt a processzorok piaca vitte előre hosszú-hosszú éveken át. Még 10 évvel ezelőtt sem számított igazából senki arra, hogy valaha is lesz olyan, amikor az asztali számítógépekre egyszerűen nem lesz szükség, ma viszont az okostelefonok és tabletek mellett kezd teljesen felesleges lenni ezeket a gépeket megtartani, hát még jobbra cserélni. Tudjuk azt is, hogy az Intel alaposan benézte a ezt a mobilos dolgot, és mire nekiállt volna részesedést szerezni a mobil chipek piacán, gyakorlatilag semmi esélye nem maradt. Több éves szélmalomharc után most már hivatalossá is vált, hogy a jövőben nem készül több telefonba és tabletbe szánt chip; viszont ettől még a processzorok eladásai nem fognak szárnyalni, kell valami, amit el lehet adni. Ez pedig jelen állás szerint a Curie lesz, vagyis az Intel apró méretű, korábban Edison néven futó platformja.

Az Intel célja pedig az, hogy az IoT világában legyen megkerülhetetlen; és ez akár még sikerülhet is, hiszen a Curie mellett az Intelnek azok az erőforrásai is megvannak, ami a marketinghez és egyebekhez kell. Késő még nincsen, azt itt a CES ASIA-n is láttuk, hogy a Curie mennyi mindenre használható: drónt irányít, ruhába lehet építeni, mozgást elemez, hogy csak pár dolgot említsünk.

Címkék
Hozzászólások