- 2016. május 13., 13:22
A Nowell nevű startup három kiváló fülest készített, de a marketingeseknek még lenne mit tanulnia.

Legalábbis nehezen hisszük el, hogy az 1, 2 és 3 nevek helyett jobbat nem tudtak volna kitalálni. Na jó valójában Nowell 1ch, 2ch és 3ch a fülesek neve, de a kihelyezett táblákon a betűk mindenhol annyira aprók voltak, hogy szinte nem is lehetett őket látni. De a lényeg szerencsére nem a név, hanem a hangminőség, az pedig minden igényt kielégít.

Három fülpánttal ellátott, hallójáratba illeszthető Bluetooth fülhallgatóról van szó, amelyekben közös a dizájn és az is hogy mindegyik típust vezetékes módban is lehet használni. A lényeg az elektronikában rejlik, a különbség pedig abban, hogy hány balanszert tartalmaz az elektronika. Az 1ch egyet, a 2ch kettőt a 3ch pedig négyet.

A füleseket könnyű felvenni, és a pántnak hála nem kell aggódni: a hangszórók akár futás közben is a helyükön maradnak. A gyári csomagban négyféle méretű párnácska lesz, illetve jár majd egy fülmelegítő sapka is azoknak, akiknek télen fázni szokott a füle. Először vezetékes módban próbáltuk ki a füleseket, amelyek hangminősége között sok különbség nem volt (ezért a kiállítási alapzaj okolható). Szofisztikált elemzést a hangminőségre vonatkozóan nem is adnánk, de annyit mindenképpen elmondhatunk, hogy a hangerő az átlagosnál nagyobb volt, a mély hangok pedig teltek, de nem nyomták el a magas tónusokat sem. Bluetooth módban érezhetően csökkent a mély hang mennyisége, ami érdekes, de tudatos döntés a fejlesztő részéről.

Az üzemidő 10-12 óra, tölteni microUSB-vel lehet, és a folyamat 45 percig tart. A legkisebb verzió ára 70 euró lesz előrendelésben, később pedig 100 – a finanszírozáshoz pedig Kickstarter kampány keretében szeretné majd a Nowell összegyűjteni a pénzt. A forgalmazás első körben az USA-ban aztán Kínában és utána Európában indulhat (majd valamikor).

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05