- 2009. június 2., 16:32
Az Albatron Optical Touch Monitor érintőképernyős monitor nevéből is adódóan optikai szenzorok segítségével...

Az Albatron Optical Touch Monitor érintőképernyős monitor nevéből is adódóan optikai szenzorok segítségével működik, amelyek azt is képesek érzékelni, ha egyszerre több helyen érintjük meg a kijelző felületét.

Computex 2009

A 21,6 colos, Full HD felbontású monitorba épített optikai érzékelő pontosságáról mi is meggyőződhettünk, habár az igaz, hogy az Albatron nem a leglátványosabb demót választotta; az ujjunkkal csíkot lehetett húzni a képen, ha pedig egyszerre három ujjal érintettük meg a monitort, akkor törölhettük a remekművet. A vonalak íve ugyanakkor jól mutatja, hogy a rendszer életképes, s egy hatalmas előnye mindenképpen van az egyéb érintőképernyő megoldásokhoz képest: ha növeljük a képméretet, akkor sem kell több érzékelő, tehát a rendszer olcsó is. Az optikai érzékelőt USB interfészen keresztül kapcsolhatjuk a számítógéphez.

Az Albatron OTM a korábbi hírekkel ellentétben csak 75 Hz-es képfrissítésre képes (januárban még úgy volt, hogy 120 Hz-es lesz), és egyéb paraméterei is kísértetiesen emlékeztetnek bármely középkategóriás, TN-es monitoréra: 21,6 colos, Full HD (TN) panel, 300 cd/m² fényerő, 1000:1-es kontraszt, 5 ms-os válaszidő, hogy csak a fontosabbakat említsük.

Címkék