- 2009. június 4., 18:46
Nem tévedés, a koax mellett két HDMI 1.

Nem tévedés, a koax mellett két HDMI 1.1-es bemenet is került az AVerTV CaptureHD-re, ami akár MPEG-4 (H.264) formátumú rögzítésre is képes.

Computex 2009

Kezdjük a kártya hétköznapi oldalával, amely egy HD felbontású MPEG-4 adások vételére is alkalmas hibrid tuner (analóg + DVB-T). A PCI Express csatolófelületű kártyához az AVerMediától, ahogyan már megszokhattuk, a saját fejlesztésű, HTPC jellegű alkalmazás jár.

A tuner igazi érdekessége a két HDMI bemenet, amelyek segítségével a monitoron nézhetjük a PS3, a Blu-ray lejátszó vagy akár a digitális STB képét is – legfeljebb 1080i felbontásban.

Computex 2009
Computex 2009

A legjobb az egészben az, hogy a kártya amellett, hogy a tévéadás és a HDMI bemenet segítségével PIP-et is képes megjeleníteni, rögzíteni is tudja azt, ami a HDMI bemeneten keresztül érkezik. Természetesen a HDCP adások felvételére nincs mód, így arra senki ne számítson, hogy a Blu-ray lemezeket majd szépen fogja és lemásolja, az STB-n keresztül érkező adók esetében viszont elvileg szabad a pálya. Azért azt gyorsan hozzátennénk, hogy a kártyával egy nagy gond is akad: nem hardveresen tömörít, ezért azt gyakorlatilag elfelejthetjük, hogy MPEG-4-be rögzítünk vele, legalábbis nagyon durva konfigra lenne ehhez szükség. MPEG-2-ben viszont megoldható a dolog, ehhez elég a „nagyon erős” gép is. A tuner valamikor az év második felében kerül piacra, várható ára 130 dollár körül lesz.

A cég standján a további újdonságok között az AVerTV Hybrid AirExpress (H968) Express Card formátumú hibrid tunert is megnézhettük, amelynek legfőbb érdekessége, hogy nem lóg ki a gépből, mégsem kell külön vevőegységet használni a távirányítóhoz. Ha minden jól megy, ez a tuner idehaza 1-2 hónapon belül kerülhet forgalomba.

Computex 2009
Computex 2009
Computex 2009

Ehhez hasonló ütemezéssel várható az AVerTV HD Theater is, amely egy hibrid tuner, médialejátszóval egybeépítve. Ebben a készülékben nincs merevlemez, viszont került rá USB host, így pendrive vagy merevlemez használatával timeshift és felvételi lehetőséget is kapunk. A box a H.264 streamet lejátssza, és valószín
leg a végleges verzióba MKC támogatás is került majd.

Computex 2009

USB fronton az AVerTV DVB-T TwinStar a cég büszkesége, sajnos ennek idehaza a gyér csatornakínálat miatt alig vehetjük hasznát: ez a tuner ugyanis csak DVB-T adások vételére alkalmas, abból viszont kettőt is tud egyszerre fogni és akár rögzíteni is.

Computex 2009

Címkék
Hozzászólások