- 2009. június 6., 09:20
Ellátogattunk az Airlive standájra is, ahol hazai vonatkozásban a legérdekesebb hír az, hogy hamarosan kapható...

Ellátogattunk az Airlive standájra is, ahol hazai vonatkozásban a legérdekesebb hír az, hogy hamarosan kapható lesz a WN-3G jelű router, amely a 3G-s internetkapcsolatok megosztására is használható.

Computex 2009

A WN-3G első ránézésre egy normál útválasztó, elvégre 2009 közepén ma már nem nagy extra, ha egy router N-es WiFi-t is tud és USB bemenet is került rá. Azonban az már nem túl gyakori, főleg a gyári szoftverrel használt útválasztók esetében, hogy az USB az adattárolókon és nyomtatókon kívül a 3G-s adaptereket is fogadja. A WN-3G viszont tudja ez, tehát segítségével a 3G-s internetkapcsolat éppen olyan egyszerűen osztható meg több gép között, mint ADSL vagy kábeles hozzáférés esetén. Sőt, az Airlive emellett buszok, vonatok intertettel való felszerelésére is ajánlja készülékét.

Az Airlive-tól megtudtuk, hogy a Vodafone hivatalos partnere, így akár még arra is van esély, hogy a szolgáltató hazai kínálatában is feltűnjenek ezek az eszközök. Ha ez mégsem lesz így, az Airlive WN-3G-t természetesen külön is megvásárolhatjuk. A készülék forgalmazása optimális esetben már a harmadik negyedév elején megkezdődhet, a WN-3G pontos ára azonban egyelőre nem ismert.

Emellett egy érdekességet is láttunk az Airlive standján, ami úgy gondoltuk, egy képet megér: a standon egy terepasztal is helyet kapott, a gyártó ennek segítségével mutatta be, hogy milyen területekre milyen megoldást kínál. Ötletes!

Computex 2009

Címkék
Hozzászólások