- 2009. június 6., 11:47
Tudósításunkból is látszik, hogy a Computexen érintőképernyőből nem volt hiány, ráadásul eddig nem is...

Tudósításunkból is látszik, hogy a Computexen érintőképernyőből nem volt hiány, ráadásul eddig nem is számoltunk be a Display részlegen látottakról. Így a kiállítás vége felé ideje pótolnunk ezt a hiányt is.

Computex 2009

Igazából egymás hegyét-hátát érték a mindenféle érintőképernyőket árusító cégek, amelyek olykor csak a panelt, máskor teljes megoldásokat állítottak ki. Túl nagy különbség értelem szerűen nem volt az alapmodellek között, ezért erős szelekció után két gyártót választottunk ki. Az egyik az nLighten, amely alapvetően hátulvetítős megjelenítőkre épít, viszont ezekből a közepes és a nagyon nagy méret között mindenféle típust. A legérdekesebbnek az IT-7202F jelzésű készüléküket találtuk, amely egyszerre sok ponton képes érzékelni, ha megérintik, és az egyes területeket lokalizálva is tudja értelmezni.

Computex 2009

Azaz, megoldható vele az, hogy a képernyő egyik és másik felén két felhasználó két teljesen más dolgot csináljon egyszerre. A rendszert kb. 10 percig nyúztuk, ez idő alatt gyakorlatilag egyszer sem hibázott; a demón a Microsoft Surface rendszeréhez hasonló módon fényképeket lehetett nézegetni, nagyítani, ide-oda tologatni és elforgatni.

Computex 2009

Az nLightning termékeknek egyetlen hibája van, amely az alkalmazott tévétechnológiából ered: fényes helyiségekben nem igazán használható, mert az amúgy 3000:1-es kontrasztnak nyoma vész. Nem véletlen, hogy a gyártó pavilonja félhomályba burkolózott.

A másik cég, akit kiemeltünk a tömegből, az az @-Touch volt, aki OEM gyártó, és csak az érintésérzékeny felületet árusítja. A standon jól látható, hogy mennyi féle méretben készülnek az egyes modellek, azonban, ha egyedi igényekkel érkezünk és elég darabszámban rendelünk, akkor bármit le tudnak gyártani nekünk – akár ütésálló és vízálló kivitelben is.

Computex 2009
Computex 2009
Computex 2009
Computex 2009

Címkék