- 2009. június 6., 08:05
A Pen Grand Master segítségével bármilyen projektort digitális táblává alakíthatunk.
A Pen Grand Master segítségével bármilyen projektort digitális táblává alakíthatunk.

Computex 2009

A projektoros előadásokkal az az egy gond van, hogy az előadó elég nehezen tudja interaktív módon azonnal a számítógépen is szemléltetni a dolgokat. A digitális tábla újraértelmezésével a Micro-Nits egy olyan szerkezetet mutatott be, amely bármilyen projektor mellett használható, és amely az egér valamint a ceruza szerepét is átveszi. A Pen Grand Master névre hallgató kütyü egy USB-s vevőegységből és egy speciális toll-egérből áll, a kettő között pedig vezeték nélküli a kapcsolat. A vevő egy kamera segítségével közvetlenül a vászonról visszaferődő fényt érzékeli, ez működésének alapelve.

Computex 2009
Computex 2009

A vevő és a toll-egér

A beviteli eszköz egyrészt lézeres mutatóként és egérként használható, ami akkor hasznos, ha messze állunk a kivetített képtől. Az olyan műveletek, mint a drag-n-drop vagy mondjuk egy szövegrész kiemelése a Wordben, hibátlanul működnek, persze kellő precizitás kell hozzá, amit gyakorlással gyorsan megszerezhetünk. A mutatón lévő hardveres kapcsolóval válthatunk át toll módba, ebben az esetben tényleg digitális tábla lesz a projektorból, ugyanis közvetlenül a vászonra "írhatunk" vagy "rajzolhatunk".

Az eszközt gyártója hamarosan piacra dobja, ára 3-400 dollár körül lesz. A Micro.Nitnek van európai partnere, így arra is van remény, hogy a termék a magyar boltokban is feltűnik.

Címkék