- 2010. június 1., 18:44
A GA-H55N-USB3 kicsi és mindent tud, amit egy HTPC alaplapnak tudnia kell, sőt, még az iPad töltésére is alkalmas.
Hirdetés

A Core i3/i5 processzoroknak hála ma már egy mini-ITX formátumú alaplapra épülő HTPC is lehet nagy teljesítményű. A Gigabyte legújabb alaplapja, a GA-H55N-USB3 éppen egy olyan termék, ami bizonyítja ezt a tézist. Az alaplap a gyártó ígérete szerint minden 2010-es Intel processzorral kompatibilis, a processzorok integrált videovezérlőjéhez pedig HDMI/DVI kimenetet is kínál.

A bővítésre két DDR3 memóriafoglalat, négy SATA 3 Gbit/s-os csatoló, egy eSATA, két USB 3.0 és további nyolc USB 2.0 portok állnak rendelkezésre, valamint a PCIe x16 révén igény esetén diszkrét videokártyát is használhatunk. Erre HTCP esetén persze nincs szükség, mert a prociba integrált Intel HD Graphics a 1080p-s H.264 kódolású videókat is tudja hardveresen gyorsítani. Az alaplapi hangvezérlő 7.1 csatornás, a Blu-ray lemezen tárolt hanggal is megbirkózik. További extra, hogy az USB-n nagyobb energiamennyiség is leadható, így a GA-H55N-USB3-mal az iPadokat is lehet majd tölteni.

Árat egyelőre nem kaptunk, viszont azt sikerült megtudnunk, hogy a tervek szerint az alaplap már a nyáron megjelenik Magyarországon is.

Címkék
Hozzászólások