- 2010. június 2., 19:20
A Cheiftec legnagyobb újdonsága a CH-07B volt, amely minden konfigurációt képes garantáltan hűvösen tartani.

A minőségi számítógépházairól ismert Chieftec a Computexen a Dragon széria legújabb tagját, a CH-07B-t mutatta be, amely rögtön kétféle előlappal is készül. A gépházak legnagyobb érdekessége az, hogy a gyártó telepakolta ventilátorokkal, amelyek együtt még a legjobban tuningolt konfigurációk által generált hőmennyiséget is képesek hatékonyan elvezetni.

A szellőről (vagy inkább orkánról?) összesen négy légkavaró gondoskodik, amelyek előröl-oldalról a gépház teteje felé továbbítják a levegőt: a ház első részére 12 cm-es, oldalra 24 cm-es, fentre pedig további két 12 cm-es légkavaró került. A Chieftec állítása szerint a zajszint nem túlságosan nagy – a kiállítás alapzaja mellett valóban nem volt hangos a CH-07B, de otthoni környezetben azért biztosan nem lesz hangtalan.

A ház tervezésekor a világító ventilátorok elhelyezése mellett az is fontos szempont volt, hogy a szerelhetőség egyszerű legyen. Ennek megfelelően amit csak lehetett, azt csavar nélküli rögzítéssel oldottak meg a mérnökök, de a hátlapról a Chieftec esetében régóta fellehető vízhűtés be- és kivezetésére szolgáló nyílások sem maradtak le, így aki a folyadékos hűtés mellett voksol, annak sem kell fúrni-faragni.

A házat a Chieftec táp nélkül hozza majd forgalomba valamikor július folyamán. Házon belül is van persze lehetőség tápegység választására, a Nitro és Nitro 85+ (80 Plus Gold minősítésű) modellek normál és moduláris változatban kaphatók, 12 cm-es légkavaróval, 450 és 1200 watt közötti teljesítménnyel.

Címkék
Hozzászólások