- 2010. június 3., 19:24
HTPC házakat kerestünk, helyette más érdekességeket találtunk az Antec standján.
Hirdetés

Az Antec az egyik legjobb HTPC házakat gyártja, azonban igazi újdonság ezen a területen nem volt, így a gyártó egyetlen modellt sem állított ki az idei Computexen ebben a kategóriában. Helyette azért voltak érdekességek, a Skeleton Mini, a LanBoy Air és a DF-85házak személyében.

A Skeleton Mini a közel egy éves Skeleton kicsinyített verziója, mini-ITX formátumú alaplapok számára készült. A Skeleton – nevéből is adódóan – csak egy egyszerű acélvázat jelent, a gépház pedig nyitott. Ennek praktikus okai nincsenek, sőt, a nagyobb mértékű porosodás miatt a hardver számára egy ilyen ház biztosan nem is optimális, de cserébe legalább látványos a megoldás.


Skeleton Mini és Skeleton

Érdekesség, hogy a kis méret ellenére a kasztni egy 5,25 colos bővítőhelyet és négy HDD helyet (két-két 2,5 illetve 3,5 colos helyet) tartalmaz. A szerelhetőség a speciális dizájnból adódóan nem annyira egyszerű, mint általában, de akrobatikus mutatványokra azért nem lesz szükségünk. A szériafelszerelésbe egy 150 és egy 70 mm-es ventilátor valamint egy 90 wattos tápegység is beletartozik.

A hagyományos, de high-end házak közül a DF-85 és a LanBoy Air a két legfrissebb modell. Ventilátorokkal és bővítőhelyekkel mindkét típus gazdagon fel van szerelkezve, a táp pedig lentre került, a jobb szellőzés érdekében. További közös pont, hogy a szerelési munkálatokhoz egyik termék esetében sincsen szükség szerszámokra.

DF-85

A két széria közötti eltérések a specialitásokban keresendők: a DF-85 felső részére egy 2,5 colos merevlemezek fogadására alkalmas bővítőhely került, míg a LanBoy Air kialakítása olyan, hogy nemcsak léghűtéses, hanem vízhűtéses konfigurációt is egyszerűen beleszerelhetünk, így ez a ház ideális tuningolt konfigurációk fogadására. Ezt alapvetően két dolog teszi lehetővé; az egyik a hátsó panelen lévő két kivezető nyílás a vízhűtés csövei számára, a másik pedig az, hogy kiegészítésként a házhoz egy aktív hűtéssel rendelkező (két 12 cm-es ventilátort tartalmazó) hőcserélő is megvásárolható, amit a ház tetején kialakított helyre könnyedén felszerelhetünk.LanBoy Air
Címkék
Hozzászólások