- 2010. június 4., 14:38
Speciális, játékosoknak kifejlesztett billentyűzeteket találtunk az Axconn standján.
Hirdetés

Bár a QWERTY kiosztás ergonómiai szempontból nem a legjobb, az évek alatt mindenki hozzászokott, így a modern igényekhez igazított változatai rendre csődöt mondanak. Az Axconnt ez szemmel láthatóan nem tántorította el attól, hogy rengeteg érdekes billentyűzetet hozzon a kiállításra.

Ezek alapvetően nem irodai munkára, hanem játékosoknak készültek, tehát a gombok elhelyezése is olyan, hogy a leggyakrabban használt funkciókat könnyen elérhessük. A többféle játékfajtának megfelelően többféle billentyűzetet is választhatunk, van például kifejezetten FPS és RPG kedvelőknek tervezett példány is, de olyan is, amely úgy van megtervezve, hogy nemcsak az irányítás, hanem a chatelés is könnyű legyen rajta.


Természetesen a legtöbb változaton azonnal felfeldezhető a klasszikus WASD kiosztás – aki tehát egészen más beállításokkal mozog kedvenc játékában, nem biztos, hogy kényelmesnek találja őket.

A cégnek vannak ezeken kívül a már meglévő klaviatúra mellé illeszthető kiegészítő kontrollerei is, és olyan vezeték nélküli kis billentyűzete is, amelyben még egy multitouchos tapipadot is integráltak – ettől úgy is néz ki, mintha egy kijelző nélküli noteszgép lenne.

Címkék
Hozzászólások