- 2010. június 5., 12:31
A PlexMedia PX-MMC-BMW1 egy sokat tudó médialejátszó, amelyhez opcionálisan Blu-ray lejátszó is csatlakoztatható.

A Plextor PlexMedia dizájnja szerintük éppen olyanra sikerült, ami megosztja majd a felhasználókat, a készülék belső tudás azonban minden igényt kielégítő: a hardver minden fontos formátummal megbirkózik, és emellett UPnP/DLNA valamint BitTorrent szerverként is használható. Ráadásul a Plextor készített egy USB-s Blu-ray lejátszót is, ami a PlexMediához is csatlakoztatható, így akár a gyári Blu-ray lemezek lejátszására is van lehetőség.

A hardver a Sigma Designs SMP8643-ra épül, ami pillanatnyilag a legjobb multimédiás SoC a piacon. Habár specifikációja alapján a chip csak a 4.1-es profilú H.264 tömörítésű fájlokkal boldogul, a tapasztalataink alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a PlexMedia az összetettebb 5.1-es jelenetekkel sem vall kudarcot. A PlexMedia a H.264 kodólású videók mellett kezeli a VC-1, WMV9, MPEG-1, MPEG-2 és MPEG-4 (kivéve 3 pontos GMC) streameket, az MPG, MPS, MTS, AVI, ASF, WMV, MKV, MOV, MP4, DVD-ISO, BD-ISO konténereket, az AAC, M4A, MP3, WAV, WMA és FLAC hangsávokat illetve a térhatású formátumok közül a DD, DD Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD (HR és MA is) streameket. Ez utóbbiakat dekódolni, és megfelelő digitális kimeneten keresztül bitstream formájában továbbítani is tudjuk a lejátszóval.

A hátsó csatlakozók listája teljes: a kimenetek között egy HDMI 1.3a, S/PDIF és optikai, komponens valamint sztereo audio kimeneteket találunk, illetve bevetésre vár három USB és egy eSATA port, valamint az Ethernet csatlakozó is. WiFi alapból nincsen, de WiFi adapter segítségével a Plextor lejátszója is megtanítható vezeték nélküli kommunikációra, ha erre szükségünk lenne. Ezen kívül egy 3,5 colos HDD-k fogadására alkalmas fiókot is rejt a médialejátszó oldala, amibe akár 2 Tbájtos merevlemezt is beépíthetünk, ha nem akarunk mindig külső HDD csatlakoztatásával bajlódni.

Az extrák között távirányítót, UPnP/DLNA szervert, letöltésvezérlőt és néhány NAS funkciót találunk, illetve említést érdemel még az is, hogy a Blu-ray irányába bővíthetünk is. A Plextor szintén a Computexen bejelentett, USB-s PX-B120U meghajtójának segítségével (ami egyébként egy Blu-ray kombó) a PX-MMC-BMW1 a műsoros BD lemezek kezelésére is megtanítható – menüvel és BD Live támogatással egybekötve.

A médialejátszó szállítását a tervek szerint a Plextor hamarosan megkezdi. a Blu-ray meghajtó forgalmazása pedig ezt követően indulhat majd meg.

Ez is érdekelhet
2018. június 7., 10:00
2018. április 9., 21:00