- 2010. június 6., 14:14
Core i7-es processzor, SSD és Blu-ray lejátszó:ez mind megtalálható a kiállítás szerintünk legjobb HTPC-jében.

Core i7-es processzor, SSD és Blu-ray lejátszó is van az ASRock csúcs HTPC-jében, amely szerintünk kategóriájában a legjobb volt.

A Vision 3D-BD Mac Minire emlékeztető dizájnban pompázó fehér-ezüst készülékháza alá az ASRock egy igen ütős konfigurációt rejtett. A Core i7 920XM mobil processzor minden feladathoz bőséges erőtartalékkal rendelkezik, viszont mivel mobil kiszerelés, relatív keveset fogyaszt, és nem is melegszik nagyon. Főleg igaz ez filmnézés közben, amikor az NVIDIA GeForce 300 végzi a munka dandárját. Már ennyiből is látszik, hogy az ASRock nem aprózta el, pedig ez még korántsem minden! A memória mérete 4 Gbájt (2×2 Gbájt), az adattároló pedig egy 128 Gbájtos (Crucial) SSD, ami gyors, 10 másodperc körüli boot időt tesz lehetővé, ezen kívül kapunk slot-ines Blu-ray kombó meghajtót is. A gépre Windows 7 Home Premium kerül, a multimédiás feladatokat pedig a Windows Media Center illetve az ASRock saját szoftvere látja el. Előbbihez megkapjuk a PowerDVD 8-at, hogy a Blu-ray filmeket is le tudjuk játszani. A gépnek a 3D-s játékok és filmek sem jelentenek akadályt.

ASRock Vision 3D-HD

A konfigot HDMI kimenet, gigabites LAN, n-es WiFi, két USB 3.0 csatlakozó és 7.1 csatornás, THX TruStudio PRO minősítésű hangvezérlő teszi teljessé, valamint kapunk egy színben a gépházhoz illő MCE távirányítót is. Az előlapon két USB port, a szokásos analóg audio csatlakozók és egy SD-kártyaolvasó kapott helyet. Az egész gép összhatásban és tudásban is annyira rendben van, hogy véleményünk szerint a Computex 2010 legjobbja volt kategóriájában, bár abba bele lehet kötni, hogy a 128 Gbájtos SSD kapacitása vajon elegendő-e. Ára még nem ismert, meghelenése a Q3 folyamán várható - ja, és lesz fényes feketében is.

Az ASRock egyébként ezzel a HTPC-vel demózta az AIWI-t is, ami egy iPhone-ra letölthető alkalmazás, ami segítségével az almás telefont játékvezérlővé/egérré/távirányítóvá alakíthatjuk. A program telepítése után a telefon BT vagy WiFi segítségével kapcsolódik a HTPC-re, és a telefon giroszenzoraival (meg persze az érintőképernyővel) működik. Egy kis megszokást igényel a dolog, de a HTPC szoftver irányítása gyorsan elsajátítható.

ASRock Core 100HT-BD

Az ASRock standján a Core 100HT-BD-t és az ION2HT-t is megnéztük, persze ezek a Vision 3D-BD után kevésbé tűnnek érdekesnek. A Core 100HT-BD-be Core i3 330M és Intel HD Graphics kerül, 500 gigás HDD és Blu-ray kombó meghajtó társaságában.

ASRock ION2HT

A Core 100HT-BD is támogatja az AIWI-t. Az ION2HT-be D510-es Atom és NVIDIA GT218-as GPU kerül, de gyárilag nincs benne se memória, se merevlemez. Full HD filmek lejátszására ez a konfig is alkalmas, viszont az AIWI nem működi vele.

Címkék
Hozzászólások