- 2011. május 30., 17:06
Az UX21 minden porcikája olyan, amilyennek egy ultrahordozható luxusnotebooknak lennie kell.

Bár még messze van az év vége, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az UX21-es notebook széria a külső és a belső alapján is a csúcsot jelenti az ASUS termékpalettáján.

Az alumínium készülékházból készült gép dizájnja elegáns és gyönyörű, a megjelenést pedig csak fokozza, hogy a káva mellett a gombok is fémből készültek. A touchpad anyaga sem mindennapi: az egeret helyettesítő eszköz felülete üveg, amelynek használata így emlékeztet a mobilok kijelzőjének nyomkodására.

Az UX21-es széria természetesen az ultrahordozható kategóriában indul. A legvastagabb pontján is mindössze 17 mm-es gép tömege 1,1 kg, ennek ellenére belsejében a legerősebb hardver dolgozik. A notebook akár i7-es processzorral és SATA 6 Gbit/s-os SSD meghajtóval is rendelhető és kerül rá USB 3.0 port is. Az ASUS egyelőre nem nyilatkozott az akkumulátor üzemidejéről, azonban az biztos, hogy a gép alvó állapotban akár egy teljes hétig is kibírja, ebből kiindulva nagyon rossz értékekre biztos, hogy nem kell számítani. A készenléti állapottal kapcsolatos infó, hogy az UX21-es notik tartalmazzák az ASUS Instant On technológiát is, amivel a felébredés ideje mindössze két másodperc.

Az ASUS a notebookot szeptemberben szeretné piacra dobni, ennek megfelelően ára egyelőre nem ismert. A gépet és a gyártó többi érdekességét a napokban természetesen alaposabban is szemügyre vesszük, a további részletekkel hamarosan jelentkezünk.


Címkék
Hozzászólások