- 2011. május 31., 06:26
Megnéztük élőben az ASUS mobiltelefonból és kiegészítő képernyőből álló ígéretes tabletjét, a Padfone-t.

Ahogy tavaly is, idén is a Computexet támadta le az ASUS a legtöbb termékbejelentéssel. A sok újdonság közül kezdjük a számunkra legérdekesebbel, azzal a tablettel, amiről pár napja már elkezdtek szivárogni az infók, és mi is megemlítettük, mint az egyik igen várt újdonságot.

Nos, örömmel tudjuk jelenteni, hogy a végül Padfone névet kapott készülék az lett, amit reméltünk: egy mobiltelefon és egy hozzá tartozó táblagépszerű dokkoló. Sajnos a gépet igazán kipróbálni nem lehet, egyszerűen azért, mert még csak prototípus állapotában létezk – a cég képviselőjének elmondása szerint a karácsonyi szezonra szeretnének megjelenni vele a boltokban. Jelen állapotában azt tudjuk elmondani, hogy a készülék használhatóság és mobilitás szempontjából egész ígéretesnek tűnik, a telefont rejtő bölcső enyhe kidudorodása még jót is tesz az ergonómiának.

Ami magát a hardvert illeti, ahogy korábban már írtuk táblarész valójában csak egy kijelző, amiben még hangszórókat, pár csatlakozót és akkumulátort találunk, de önmagában nem működőképes. A telefont a hátoldalon felnyitható fedél alá rejtett kis bölcsőbe kell becsúsztatnunk, ezzel pedig a 4,3”-os kijelző helyett máris egy 10,1”-os képernyőn használhatjuk az Android operációs rendszert. Hogy pontosan melyiket? Jó kérdés, az ASUS azt mondja, hogy karácsonykor majd az éppen aktuális legfrissebb Androidot kapja a Padfone, amely már a Honeycomb és a telefonos verzió összeolvadásából keletkező Ice Cream Sandwich kódnevű verzió lehetne.

A készülékek használata elég barátságosnak tűnik a bemutatott demók alapján: a dynamic display switch segítségével a telefonon látott alkalmazás automatikusan átvált nagyképernyős üzemmódba, ha csatlakoztatjuk a táblához – így például a levelek mellett megjelenik a betekintőnézet, a naptár is sokkal „táblásabbá” válik, és így tovább.

Ráadásul, ha minden úgy alakul, ahogy ígérik, a Padfone nemcsak egy készülékpár lesz, hanem a kiegészítő táblagép más telefonokkal is kompatibilis lesz majd (hogy ez korábbi készülékekre is vonatkozik-e, azt nem akarták egyértelműen megígérni).

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00