- 2011. június 1., 07:26
Szemüveg nélküli 3D-s kijelzőt, ceruzát és telefonnak álcázott headsetet kapunk az ASUS MeMo 3D-vel.

Az ASUS sem akar ellenállni a 3D csábításának a táblagépek frontján, így a most bemutatott ME173 kódnevű táblagépébe is egy 7 colos és 1280×800 pixeles, autosztereoszkóp rendszerű kijelzőt épített. A boltokban majd Eee Pad MeMo 3D néven szereplő készülék Honeycombot használ, és különlegessége többek között a mellékelt ceruza, amellyel a kapacitív érintőképernyőt tudjuk használni olyan feladatokra, ahol ujjunk túl „vastag” lenne. Ilyen megoldást használ egyébként a HTC Flyer is, és ez általában akkor hasznos, ha jegyzetelni vagy rajzolni szeretnénk.

A táblagép belsejében egy 1,2 GHz-es Qualcomm processzor dolgozik, 1 GB DDR2 memóriával és 32 GB háttértárral. Hálózati kapcsolatokból WLAN, Bluetooth és négysávos HSPA+ áll rendelkezésre, ezen felül pedig a szokásos extrákkal (GPS, hátul 5, elől 1,2 MPixeles kamera, giroszkóp) szerelték fel, csatlakozókból pedig micro HDMI-t és USB-t találhatunk az oldalán.

További érdekesség a tábla előtt látható telefonszerű eszköz, ami valójában egy Bluetooth kapcsolatot használó headset, és segítségével a tablet nyújtotta kommunikációs kapcsolatot kihasználva tudunk telefonálni, pontosan úgy, mintha egy külön mobiltelefonunk lenne. Ötletes és tényleg nagyon kényelmes megoldás, most már csak a végleges megjelenési időpontot és az árat szeretnénk tudni.

Címkék
Hozzászólások