- 2011. június 4., 08:23
A kisméretű mini-ITX-es alaplapjairól ismert Zotac az Intel Z68-as lapkakészletére is építkezett.

A kisméretű mini-ITX-es alaplapjairól ismert Zotac az Intel Z68-as lapkakészletére is építkezett.

Az új termékek nem meglepő módon a Z68-ITX WiFi névre hallgatnak – merthogy két típus is készült, A és B változat néven. Utóbbi érdekessége, hogy egy GeForce GT430-as videovezérlőt is tartalmaz, ha esetleg valakinek az i3/i5/i7-es processzorokban lévő Intel VGA nem felelne meg. Igazából kissé feleslegesnek érezzük ezt a verziót, mert az alaplapokat elsősorban HTPC-kbe ajánlja a cég, ezekbe a gépekbe pedig az Intel HD Graphics is elgendő. Arról nem is beszélve, hogy a B-s változaton a plusz GPU miatt aktív hűtés is mindenképpen található.

A Z68-ITX WiFi lapok felszereltsége kiváló, mindent tartalmaznak, ami egy HTPC esetén szükséges lehet: a Core i3/i5/i7 processzorok mellett két DDR3 memóriafoglalt, USB 2.0 és USB 3.0 portok, SATA 6 Gbit/s-os vezérlő és RAID támogatás is várja a hardvereket, a csatlakozási lehetőségekért pedig az Ethernet mellett n-es WiFi adapter is felel. A hangvezérlő mindkét alaplapnál nyolccsatornás és természetesen digitális kimenetet is tartalmaz, a két HDMI és a Display Port pedig a tévével való összeköttetést is egyszerűvé teszi. A B verzió további két DVI csatolót is tartalmaz.

Az A változat extrája, hogy ebbe egy PCIe x16-os slot is került, amibe akár dedikált VGA is építhető, de szerintünk inkább jól jön akkor, ha mondjuk egy belső tévétunerrel bővítenénk a HTPC-t.

Címkék
Hozzászólások