- 2012. június 8., 17:16
A kisebbik modell érintőképernyője többféle üzemmódban is működik, a nagyobb változat érdekes dokkolót kapott.

A kisebbik modell érintőképernyője többféle üzemmódban is működik, a nagyobb változat érdekes dokkolót kapott.

A táblagépek népszerűsége a következő években az egekig nőhet, azonban ha a gyártók kitalálják, hogyan lehet ezeket a kütyüket (majdnem) teljes értékű számítógépként is használni, az még többet lendíthet az eladásokon. A legjobb úton szerintünk jelenleg az ASUS jár a Transformerekkel, nem véletlen, hogy az Acer gyakorlatilag lemásolta a Transformer Pad koncepcióját az ICONIA W510-zel.

A 10,1 colos IPS panellel szerelt táblagép az Acernél egy annyira vékony billentyűzetre dokkolható, hogy azon a tápcsatlakozó és az egyetlen USB 2.0 port is csak a zsanéroknál fér el. A billentyűzetbe természetesen akkumulátor is került, amely a tablet saját akkumulátorával együtt akár 18 órás működési időt is képes biztosítani. A dokkoló érdekessége, hogy a zsanérok 295 fokban hátrahajthatók, így a billentyűzet állványként is szolgálhat. A gép Windows 8-cal érkezik (majd egyszer), a prototípus felszereltsége pedig elég jónak mondható; került rá microHDMI, microSD-kártyahely, microUSB port, SIM kártyahely és 8 Mpixeles hátsó kamera is.

A W700 11,6 colos, Full HD, de nem IPS kijelzővel és 5 Mpixeles kamerával készül, ugyancsak került rá microHDMI port valamint memóriabővítési lehetőség, viszont csatlakozás terén jobb a helyzet, köszönhetően annak, hogy az USB 3.0 port mellé Thunderbolt csatlakozót is kapunk. Ennek a gépnek is a dokkoló az érdekessége; billentyűzetet nem kapunk, azonban az állványra fektetve és álló helyzetben is dokkolhatjuk a táblagépet, így ideális helyzetet választhatunk internetezéshez és filmnézéshez egyaránt.

A dokkoló három USB 3.0 portot tartalmaz, és további érdekessége, hogy a táblagépet 20 és 70 fokban is képes megdönteni - előbbi filmnézéshez ideális, utóbbi helyzet viszont kényelmesebb használatot tesz lehetővé akkor, ha olyan feladatot végzünk, ami a kijelző sűrű tapogatásával jár. A W700 üzemideje legfeljebb 8 óra lehet, és érdemes még róla tudni, hogy aktív hűtéssel rendelkezik.

Címkék
Hozzászólások