- 2012. június 11., 07:39
Pár nappal a Computex előtt adta ki a Microsoft a Win 8 Release Preview-t, ami a kiállított gépekre is felkerült.

Alig pár nappal a Computex előtt adta ki a Microsoft a Windows 8 Release Preview-t, ami a kiállított gépekre is felkerült.

Az időzítés aligha lehetett véletlen, hiszen mind a gyártóknak, mind a Microsoftnak érdeke egy már viszonylag megbízható operációs rendszerrel demonstrálni, hogy miként működik majd az érintésérzékeny irányításra optimalizált felület a windowsos táblagépeken, újfajta ultrabookokon és a többi eszközön.

Nos, a kiállításon szerzett tapasztalatok alapján azt kell mondanunk, hogy a Metro UI-val nincsen gond, a Release Preview azonban még nem a kész OS. Alighanem a bemutatók legkínosabb pillanatai voltak, amikor az új csúcsgépek másodpercekig csak álltak, lefagytak, nem azt csinálták, amit a CEO-k szerettek volna, és így tovább. Mindebből a legtöbbet az ASUS ügyvezetője, Jonney Shih kapta, aki nemcsak a sajtótájékoztatón, de az Intel alelnöke által tartott keynote-on is komoly küzdelembe keveredett egy-egy Windows 8-as géppel.Ennek ellenére mindenki egyetértett abban, hogy a Windows 8 a „következő nagy dolog”, ami fellendítheti az IT piacot, és nagyon igyekeztek bizonyítani, mennyire felkészültek az OS bevezetésére.

Ahogy már mindenki tudja, a Windows 8 nemcsak x86-os, hanem ARM-os rendszereken futó változatban is létezik (ez a Windows 8 RT), ezt azonban a Microsoft egyelőre nem hangsúlyozza túl, a Computexen túlnyomóan az x86-os verzióval találkozhattunk. Kivétel volt ez alól az ASUS Tablet 600, amiben Tegra 3 processzor dolgozik – a Windows pedig teljesen elfogatható sebességgel fut rajta.

Címkék
Hozzászólások