- 2013. június 4., 18:50
Az új Liquid S1 5,7 colos kijelzővel érkezik, de nem a csúcs-, hanem a megfizethető kategóriában száll harcba.

Az új Liquid S1 5,7 colos kijelzővel érkezik, de nem a csúcs-, hanem a megfizethető kategóriában száll harcba.

És könnyen lehet, hogy az Acer ezzel nem tesz rossz lóra, mert a mai csúcskészülékek hardveresen teljesen elszálltak, akkora teljesítményt kínálnak, amit szinte senki sem tud kihasználni. A telefon-táblagép elsősorban kijelzője miatt nem tartozik a csúcskategóriába (720p-s felbontású a panel), de egyes országokban az LTE is hiányozhat belőle. A mobil processzora viszont erős (négymagos, 1,5 GHz-es MediaTEK chip), az akku pedig nagy, 2400 mH-s, amivel biztos, hogy a mobil estig szépen kihúzza. További érdekesség, hogy az S1 bizonyos piacokon két SIM-kártya foglalattal is elérhető lesz.

A microSD-vel bővíthető 8 GB-os tárhely csak átlagos, a Floating Apps nevű rendszer viszont megint izgalmas: a név olyan alkalmazásokat akar, amelyek gyakorlatilag kis ablakban „lebegnek” a kezdőképernyő felett, így nagyon egyszerű velük a párhuzamos munka, például telefonhívás közben az eddigieknél is könnyebben tudunk naplóbejegyzést készíteni. (A Floating Apps viszont nem Acer találmány, a Sony újabb mobiljai már rendelkeznek hasonló funkcióval.) Az Acer a plusz alkalmazásokon kívül nem sokat tett hozzá az Android 4.2-höz, így gyakorlatilag a gyári Holo UI köszön vissza – ami persze egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek negatívum (nekünk sem az).

A készülék Európában és Ázsiába lesz kapható valamikor a harmadik negyedév folyamán, de ez nem jelenti azt, hogy a Liquid S1 Magyarországon is kapható lesz – az eddigi információk alapján az elődökhöz hasonlóan a phablet is elkerüli majd a régiónkat. Kár, mert 330 eurós árával egyáltalán nem tűnik rossz választásnak.

Címkék
Hozzászólások