- 2013. június 4., 19:43
Ki mondta, hogy egy számítógép vagy egy egér nem lehet gyönyörű? Biztos, hogy az illető nem az ASUS-nál dolgozik.

Ki mondta, hogy egy számítógép vagy egy egér nem lehet gyönyörű? Biztos, hogy az illető nem az ASUS-nál dolgozik.

Egy HTPC-nek szánt gép esetében nagyon nem mindegy, hogy a gép hogyan néz ki, hiszen egy ilyen konfiguráció jó eséllyel a tévé mellett landol; szem előtt van, látják a vendégek, mutatnia kell valahogy. Az ASUS mérnökei ezért minden beleadtak, és a gondos munkának meg is lett az eredménye: a VivoPC valóban szemet gyönyörködtetőre sikerül. A ház formája egyedi (de nem meghökkentő), az anyagválasztás és az összeszerelés minősége pedig egyaránt kiválóak. Az ASUS-nál arra is odafigyeltek, hogy igény esetén a beépített HDD-t könnyű legyen cserélni – ezt valamint a memóriabővítést leszámítva azonban a gép nem szerelhető otthon, valószínűleg azért, hogy a hűtés minél hatékonyabb lehessen.

A gép specifikációja még nem végleges, csupán annyi tűnik biztosnak, hogy a processzor az Intel valamelyik mobil lapkája lesz – szinte mindegy, hogy az ASUS melyik típus mellett dönt, az integrált GPU-val együtt a teljesítmény a filmekhez bőven elég lesz, amellett, hogy a hűtést meg lehet oldani nagyon halkan (vagy akár passzív módon is, a végleges verzió piacra kerülésekor ez majd kiderül). A gép hátoldalán minden fontos kimenetet megtalálunk: HDMI és optikai bemenet is rendelkezésre áll, és kapunk két USB 3.0 csatlakozót valamint négy USB 2.0 portot is. Ha nem HTPC-ről lenne szó, említésre méltóak lennének a SonyMaster hangszórók is – így viszont nem azok, a „normális” mozizáshoz azért egy komolyabb hangrendszerre mindenképpen szükség van.

A HTPC-k egyedi tartozéka szokott lenni a távirányító, amely a VivoPC-hez is jár, VivoMouse néven. A kütyü valójában egy rendhagyó formájú, vezeték nélküli egér, amelyet pisztolyszerűen kell tartani. A rajta lévő, kör alakú tapipadot a hüvelykujjunkkal érhetjük el. A beviteli eszköz a Windows 8 minden gesztusát támogatja, beleértve a simításokat, a kétujjas nagyítást vagy a forgatást is. Működés közben sajnos nem lehetett kipróbálni egyik készüléket sem, így a gyakorlati tapasztalatok megszerzése sajnos kicsit még odébb van – ahogyan a megjelenés is, mivel az ASUS itt, a Computexen még csak várható piacra kerülési időponttal sem szolgált.

Címkék