- 2013. június 4., 13:45
Most már az ASUS is minden mobil méretosztályban képviselteti magát, a névválasztás viszont necces.

Most már az ASUS is minden mobil méretosztályban képviselteti magát, a névválasztás viszont necces.

A Samsung volt az első gyártó, aki az apró mobiltelefonok és a gigantikus táblagépek között minden létező méretkategóriát lefedett, most viszont nagyon úgy látszik, hogy az ASUS sem akar lemaradni; a tajvani gyártó is megjelent egy, az okostelefonok és a táblagépek közé beékelődő eszközzel, a FonePad Note-tal. Az egyik legfontosabb kérdés, ami eszünkbe jutott, az az, hogy a Samsungnak a névválasztásnak mennyire örül majd, minden esetre, ha nem nagyon, akkor arról biztosan értesülünk majd.

Az ASUS phabletje 6 colos, Full HD felbontású kijelzőt kapott, a számítási műveleteket viszont nem ARM chip, hanem az Intel Atom Z2560-as végzi – az operációs rendszer persze ettől még az Android. Kicsit egyébként az az érzésünk támadt, hogy a kütyü nem is annyira az ASUS, mint inkább az Intel ötlete volt, de ettől persze még simán lehet sikeres. A memória mérete 2 GB, a belső tárhely pedig 16/32 GB-os lehet. A fő kamera 8, a hátsó kamera 1,2 MP-es, és a FonePad Note további érdekessége, hogy a hangszórók előre kerültek, ami filmnézésnél, zenehallgatásnál hasznos lehet. A készülék természetesen telefonálásra is alkalmas, adatokat pedig legfeljebb 42 Mbps-os tempóval tud letölteni. A FonePad Note-hoz az ASUS egy stylist is mellékel, és a készülékre kerül majd néhány olyan szoftver is, amivel a toll képességeit kamatoztatni tudjuk.

Bár nagyon szerettük volna kézbe is venni a kütyüt, sem a tegnapi bemutatón, sem ma a standon nem volt erre lehetőség, a kiállított példányok ugyanis – állítólag – nem működnek megfelelően. Ez rögtön azt is előrejelzi, hogy a PhonePad Note piaci bevezetése nem a következő hetekben lesz, így nem meglepő, hogy az ASUS sem várható piacra kerülési időponttal, sem várható árral nem szolgált még.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások