- 2013. június 4., 12:38
Végre a játékosok is építhetnek maguknak mini-ITX méretű gépet az ASUS Maximus VI Impact alaplapjával.

Végre a játékosok is építhetnek maguknak mini-ITX méretű gépet az ASUS Maximus VI Impact alaplapjával.

Az ASUS játékosoknak és igényes felhasználóknak (az ASUS ügyvezetője, Jonney Shih szavaival Home CIO-knak) eddig nem sok választásuk volt, ha kisebb méretű rendszert akartak építeni maguknak, most viszont az ASUS bejelentett egy kifejezetten a játékosoknak tervezett mini-ITX méretű alaplapot, Maximus VI Impact néven.

A lényeg itt nyilván az, hogy a kis méret ellenére se legyen gond a teljesítménnyel, így az Impact például 8+2 fázisú tápellátást kapott. Egy ilyen áramkörnek nem elég a mini-ITX alaplap mérete, így külön kártyára került, mint ahogy külön modulon van a SupremeFX Impact hangkártya is. A csomagban helyet kap még egy mPCIe Combo II kártya is, amire egy ac szabványos WLAN csatlakozót és egy Bluetooth 4.0 adaptert szereltek.

A Z87 lapkakészletre épülő alaplap természetesen Haswell-kompatibilis. Két memóriafoglalata, egy PCI Express 3.0 x16-os bővítőhelye és összesen 12 USB kimenete van. A hátoldalon egy külön ImpactControl nevű kis egység a gépház kinyitása nélkül is lehetővé teszi a CMOS törlését, a resetet és a diagnosztikai értékek leolvasását.

Címkék
Hozzászólások