- 2013. június 7., 13:52
A vállalat az új táblagépek és notebookok mellett az AiO kategóriában is villantott egyet.

A vállalat az új táblagépek és notebookok mellett az AiO kategóriában is villantott egyet.

Kevesen tudják, hogy a Toshiba egybegépet is gyárt, aminek az egyik legfontosabb oka az, hogy a vállalat nem viszi túlzásba a dolgokat, jelen pillanatban egyelen egy készülél szerepel a termékpalettán. Ezt a masinát azonban a Computex (és a Haswell processzorok érkezése) alkalmából megújította a gyártó, így született meg a PX35t. A hardver tekintetében a legnagyobb változás az elődhöz képest az, hogy a masinába már az új (Haswell) Core i3/i5/i7-es processzorokból rendelhetünk. Az egyéb komponensek nem vagy csak kis mértékben változtatk: a RAM mérete maximum 16 GB lehet, a merevlemez kapacitásának felső határa 1 TB, aki pedig Blu-ray filmeket (is) szeretne nézni a 23 colos, Full HD felbontású kijelzőn, az élhet a BD-ROM opcióval is. Bár egy egybegépet nem szokás játékra használni, akinek mégis ilyen tervei vannak, az az integrált grafikus vezérlő helyett NVIDIA GeForce 740M-et is kérhet a PX35t-be.

A Toshiba gépe hangban jó: az átlagosnál szebb hangzásról a Harmad Kardon speakerek gondoskodnak, a beszédfelismerő szoftver segítségével pedig arra is van mód, hogy a gépet néhány alapvető feladatra minden egyéb beviteli eszköz nélkül használjuk.

Az AiO kívül is megújult, most már inkább hasonlít a gyártó tévéire, mint egy számítógépre (elölről nézve az árulkodó vastagság nem látszik). Érdekesség, hogy a géphez mellékelt egeret a Toshiba szándékosan kicsire tervezte, mert az elsődleges célcsoportot a hölgyek jelentik, akik profitálhatnak abból, hogy az egér jobban kézre áll. A hazai megjelenésről egyelőre nincsenek információink, és könnyen elképzelhető, hogy Magyarországon a PX35t-t egyáltalán nem lehet majd megvásárolni. A gép Amerikában viszont néhány héten belül forgalomba kerül, ára pedig 1000 dollár körül várható; ez természetesen Windows 8 operációs rendszerrel együtt értendő.

Címkék