- 2013. június 8., 16:53
Új NAS-ok, díjnyertes videórögzítő és más érdekességek szerepeltek a Synology kínálatában.

A legnagyobb tajvani NAS-os cég standjánál egész sor érdekességet találtunk. Először is, itt van a negyedik generációs DS sorozat, amelyből például a DS214 és 214+ érkezése a harmadik negyedévre várható. A két modell közül a „simában” 1,066, a pluszosban 1,6 GHz-es kétmagos Atom processzor dolgozik, memóriából pedig 512 MB, illetve 1 GB került beléjük. További különbséget jelent, hogy a nagyobb modellnél eSATA port és kártyaolvasó is rendelkezésre áll.

Aki nagyobb kapacitásra, esetleg RAID 5-re vágyna, annak jön majd a DS414-es széria is, hasonló tudással és képességekkel, ráadásul ez már két Ethernet porttal is rendelkezik majd. Ennek a CPU-ja már a Core szériából való, 1,33 GHz-es.

Az adatbiztonságért aggódóknak lehet érdekes a High Availability szolgáltatás, amivel két NAS-t összekötve gyakorlatilag tükrözve használhatjuk őket. A két készülék közül az egyik az Aktív, a másik a Passzív szerepet tölti be, de bármilyen probléma esetén a második pillanatok alatt át tudja venni az első szerepét. Mindehhez ráadásul nem kell külön hardver, csak a megfelelő modell – például a DS713+, ami már támogatja ezt.

A tárolókról a biztonságtechnika felé haladva, bemutatták az NVR614-et, ami rögtön díjat is nyert. Az IP kamerák menedzselésére és a videófelvételek rögzítésére szolgáló eszköz teljesen önálló, azaz billentyűzet és egér is csatlakoztatható hozzá, menedzseléséhez pedig ilyenkor nem szükséges még PC-s kapcsolat.

Végül, de nem utolsó sorban itt az USB Station 3, ami egy SDXC kártyafoglalat és az USB 3.0 portjához csatlakozó külső tároló tartalmát tudja megosztani a hálózaton. A kis készülékben 1 GHz-es processzor dolgozik, a képen látható dizájn azonban még nem a végleges, mivel ebben a formájában erősen melegszik.

Címkék
Ez is érdekelhet
2018. június 7., 10:00
2018. április 9., 21:00