- 2014. június 3., 21:00
Nagy, 4K-s, játékos, dizájnos - az Acer monitorai között minden igényre találni optimális választást.

Nagy, 4K-s, játékos, dizájnos - az Acer monitorai között minden igényre találni optimális választást.

Az utóbbi időben az Acer felvette a kesztyűt, és nemcsak olcsó, hanem minőségi monitorokat is elkezdett árulni. A Computexen is több új típus mutatkozott be, például a 4K-s B326HK. Ez a monitor a nevéből is adódóan 32 colos mérettel párosítja a 4K×2K-s, azaz 3840×2160 pixeles felbontást. A monitor nemcsak otthon, hanem profik asztalán is megállja a helyét, mert képes teljesen lefedni az sRGB színteret, a színhelyességet pedig, bár az Acer gyárilag nem kalibrálja, utólag könnyen korrigálható az RGBCMY színkezelő segítségével. A monitor érdekessége még a pivot funkció, a HDMI-DisplayPort-DVI csatlakozókínálat és az, hogy kávája részben újrahasznosított műanyagból készült.

Az XB270HA és XB280HK modellek egyik különlegessége, hogy támogatják az NVIDIA G-SYNC technológiáját. Mindkét monitorba IPS-panel került, ám míg a 27 colos verzió csak Full HD felbontást nyújt, addig a 28 colos változat már 4K-s részletességgel bír – és az Acer állítása szerint ezzel az első olyan G-SYNC monitor, ami 4K-s is egyben. Természetesen ezeknek a kijelzőknek is részben újrahasznosított műanyagból készült a kávája.

A Q276HL típus (27 colos, Full HD panel) érdekessége a keret nélküli kialakítás, amelyet az Acer egyértelműen az LG-től kölcsönzött – mentségére legyen mondva, hogy nem az egyetlen „kreatív” gyártó volt e vonatkozásban a Computexen.

Az Acer V6 nevű monitorszériája elnyerte a Best Choice Green ICT díjat a Computexen. Ezt azért kapta, mert elég nagy arányban (több, mint 13 százalékban) használnak újrahasznosított műanyagokat a gyártása során, ráadásul a tervezéskor a mérnökök fokozottan odafigyeltek az energiafogyasztásra is.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. május 5., 12:00
2020. március 13., 07:00
2020. március 27., 08:00
Hozzászólások