- 2014. június 3., 14:06
Hatalmas kijelzőjéhez képest nagyon vékony, és szinte mindenütt ívelt formákkal operál a vállalat új okostelefonja.

Hatalmas kijelzőjéhez képest nagyon vékony, és szinte mindenütt ívelt formákkal operál a vállalat új okostelefonja.

Az Acer bejelentette a Jade nevű okostelefonját is, amelynek legfontosabb ismertető jegye az 5 colos, HD felbontású IPS-kijelző. Ezt az LG szállítja, és integráltan tartalmazza az érintőképernyőt is, így a panel és a felette lévő, 0,4 mm-es Gorilla Glass 3 üveg között egyáltalán nincsen légrés. Az Acer szokásává vált, hogy a kütyük specifikációját a bejelentéskor nem közli teljesen, és ez most sincsen másképpen – ennek talán az lehet az oka, hogy még nem végleges modellekről van szó, így a kereskedelmi startra még változhat a modell felépítése. Valószínűleg négymagos processzort és 1 GB RAM-ot kapunk egyébként – ez a vas a telefonon lévő Android 4.4-et kifogástalanul futtatja, akadozásokat nem tapasztaltunk a rövid próba ideje alatt. Fotókat a 13 MP-es kamerával készíthetünk, amely F1,8-as fényerővel és 0,3 mp-es élességállítással rendelkezik.

A telefon dizájnjával forma alapján nincsen gond, a lekerekített formavilág sokaknak bejön majd, ahogyan a 7,5 mm-es vastagság is elismerésre méltó, még akkor is, ha ezzel a mobil nem tud (de nem is akar) a legvékonyabb lenni. Az anyagválasztás viszont nem a legszerencsésebb, a telefonról nagyon is látszik, hogy olcsó műanyagból készült, ami egy picit véleményünk szerint lerontja az összhatást.

A Jade érdekessége, hogy jelenleg ez az egyetlen olyan készülék, amely képes a vállalat okoskarkötőjével, a Liquid Leappel kommunikálni – kérdés, hogy ez meddig marad így. A piacra kerüléssel kapcsolatos információkat az Acer később fogja közzétenni.

Címkék
Hozzászólások