- 2014. június 3., 14:04
A tajvani gyártó első viselhető terméke egy fitneszkütyü, alaptudással, de ehhez mérten kedvező árral is.

A tajvani gyártó első viselhető terméke egy fitneszkütyü, alaptudással, de ehhez mérten kedvező árral is.

Sejtettük, hogy a Computexen is az egyik legnépszerűbb kategória a viselhető eszközöké lesz, és ez oly annyira így van, hogy most már az olyan vállalatok is, mint az Acer, látnak fantáziát az ilyen jellegű kütyükben. A tajvani gyártó a Computex előtti napokban jelentette be a Liquid Leap smartband készüléket, amely egy okostelefonra csatlakoztatható fitneszkütyü, némi okosórás beütéssel. Az Acer karkötője kicsi és könnyű, pántja szilikonból készült. A kijelző nem túl nagy rajta, és csak monokróm, viszont a célnak ez éppen megfelel. Gombnak nem volt rajta hely, így a felélesztéshez egyszerűen csak rajta kell tartanunk a kezünket a kijelzőn 1 másodpercig. A karkötő természetesen tudja számolni a lépéseket, és ebből megbecsüli azt is, hogy mekkora távolságot tettünk meg. Találunk rajta néhány alkalmazást is, de ezek igazából csak mutatóban vannak, mert nagyon alap programokról van szó (pl. az alvásunk időtartamának méréséhez, zenelejátszó vezérléséhez), és a kínálatot nem is lehet bővíteni. Az óra a kijelzőjének méretéből adódóan elég kevés adatot tud megmutatni, így azokat inkább a kapcsolódó okostelefonos alkalmazáson keresztül érdemes nézni, amelyből látszik az is, hogy mennyi kalóriát égettünk el, illetve mennyi ideje tart az edzés. Amikor nem edzünk, akkor természetesen az időt is meg tudjuk nézni, azonban az 1 colos kijelző mozgásra nem kapcsol be, csak érintésre.

Az Acer arra nem fordított túl sok gondot, hogy az okosórákban lévő funkciókat átültesse a készülékbe, de érdekes módon a bejövő SMS-eket meg lehet nézni rajta, igaz, nem a klasszikus formában, mert a készülék mindig csak a legutóbbit tudja megmutatni. Ez viszont változhat még, mert az Acer sajtóközleménye bejövő és kimenő hívások kezeléséről is szól, a most bemutatott modellekben azonban ez a funkció még nem volt elérhető. A hardverről nem sokat árult ez a vállalat, de az már most biztosnak látszik, hogy feltöltésenként 5-7 napos készenléti időre számíthatunk, a telefon és a kütyü közötti kapcsolat pedig Bluetooth 4.0 alapú. Tölteni egyébként egy olyan bölcsővel lehet a készüléket, mint amivel a Samsung óráit is, vélhetően a víz- és porálló kialakítás miatt.

A Leap érdekessége, hogy egyelőre csak egyetlen egy telefonnal kompatibilis, mégpedig a Liquid Jade-del. Nem leszólva az Acert azért azt tudomásul kellene vennie a gyártónak, hogy ahhoz elég kevés telefont ad el, hogy ilyen megszorításokat tegyen – ráadásul arra a kérdésre, hogy később más termékekkel is kompatibilis lesz-e a kütyü, azt a választ kaptuk, hogy egyelőre ez nincsen tervbe véve.

Az Acer Liquid Leap ára 100 dollár körül alakul majd, a forgalmazás pedig várhatóan valamikor az év második felében kezdődhet meg. A színválaszték kezdetben fehér, fekete, kék, rózsaszín és narancssárga változatokból áll majd.









Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00