- 2014. június 5., 13:23
A viselhető eszközöket gyártó CVTE egy érdekes, nyomkövetésre alkalmas kütyüt is elhozott a kiállításra.

A viselhető eszközöket gyártó CVTE egy érdekes, nyomkövetésre alkalmas kütyüt is elhozott a kiállításra.

A szerkezet egy kisméretű, fehér készülékházban rejtőzik, különlegessége pedig az, hogy a nyomkövetőknél kötelező GPS mellett a készülék még saját SIM-kártya foglalatot is kapott, hogy akár telefon nélkül is lehessen használni. Az okostelelefonra letölthető alkalmazásra ennek ellenére szükségünk lesz, mert magán a HGT-01 nevű GPS nyomkövetőn nincsen kezelőszerv, így a beállításokat mindenképpen a telefon képernyőjén keresztül tudjuk megváltoztatni.

A nyomkövető, amint már említettük, képes SIM-kártyát fogadni, és így önállóan felcsatlakozni az internetre, így az aktuális pozícióját mindig le tudjuk kérdezni (akár a mobilos appon belül, akár interneten keresztül is). Ez lehetővé teszi például gyermekek vagy idősek „ellenőrzését”, de megoldható vele akár az is, hogy megnézzük, merre jár a házi kedvenc, amikor éppen nem vagyunk otthon. A kütyü mellé jár egy extra, mágneses hátlap is, amivel fém tárgyakra minden további kiegészítő nélkül fel lehet szerelni. A HGT-01-et azonban nemcsak ellenőrzésre lehet használni, hanem arra is, hogy automatikusan megosszuk a közösségi oldalon, hogy éppen merre járunk.

Bár nem látszik, a készülékház kialakításából adódóan a nyomkövető víz- és porálló (IP65-ös szabvány szerint), így azon túl, hogy ne törjük össze, különösebben nem kell rá vigyázni. Tölteni egy speciális bölcsővel lehet, amelybe egyszerűen csak bele kell helyezni a készüléket. A tracker egy feltöltéssel akár 120 órán keresztül is tud működni.

A CVTE HGT-01 már megvásárolható több országban is, ára 50 dollár körül alakul; ha szükségünk van az azonnali adatmegosztásra, akkor erre természetesen még rájön a SIM-kártya költsége is.

Címkék
Hozzászólások