- 2015. június 4., 08:40
Nem az orrunkkal kell nyomkodni a kurzorgombokat, hanem a megfelelő helyre nézni az MSI Gaming notebookján.

Az MSI GT72 az első olyan notebook, amelybe beépítették a most már az Intel tulajdonában lévő Tobii Tech, először a négy évvel ezelőtti CES-en látott speciális kameráját, amely a felhasználó szemeit (illetve azok mozgását) figyelve pontosan meg tudja állapítani, hova nézünk a képernyőn, a játék pedig ennek megfelelően reagál. Elképzelni is nehéz, mi mindent ki lehet hozni például egy horrorjátékból a figyelem felhasználásával. Ha az EyeX névre keresztelt megoldás végre valóban elterjed, a játékokat egészen biztosan egy új irányba fogja terelni.

A notebook az elsők között használja az Nvidia G-Sync rendszerét is, amellyel dinamikus képfrissítés valósítható meg 30-75 Hz között. Az Intel Core i7-5700HQ processzora az előző Core i7-eknél 5-10 százalékkal gyorsabb. Grafikus vezérlője egy GTX 980M, amelyet 8 GB GDDR5 memória támogat, így a gép játékra való alkalmassága felől nem lehetnek kétségeink.

A megjelenést illetően viszont az MSI egyelőre a sötétben tartja a felhasználókat; a notebook egyelőre csak prototípus, és a vállalat képviselői nem tudták megmondani még csak nagyjából sem, hogy mikor lehet a piaci startra számítani. Ha tippelnünk kellene, akkor az iskolai szezont vagy esetleg az év végét mondanánk, ami már csak azért sem tűnik lehetetlennek, mert a gépen egyáltalán nem látszott, hogy nem sorozatgyártásban készült példányról van szó.

Címkék
Hozzászólások