- 2015. június 4., 09:57
A Zotac bemutatta legújabb apró és gyors számítógépeit, amelyekkel többek között játszani is lehet.

Azt nem mondhatjuk, hogy a Zotac csak a többiek után kullog, hiszen a többiek előtt mutatták be kicsi és erős számítógépeiket. Korábban többen is próbálták meglovagolni az apró PC-k népszerűségi hullámát, de a számítási teljesítményük miatt általában alul maradtak a hordozható gépekkel szemben. Most viszont van esély egy újabb hullámra, amit talán a Zotac indít el. Egyes gépekben RAID vezérlő, másokban játékra alkalmas CPU és GPU található.

Zotac E sorozat

Az E sorozat tagjaiban Intel Core i5-5200U processzor és Nvidia GTX GPU található. Az EN960-ban GTX 960 dolgozik, HDMI és DVI-I kimenete, mSATA portja, 1 darab 2,5 colos meghajtó-helye (SSD-nek) van. Az EN970-ben természetesen GTX 970 GPU van, DVI helyett négy (!) darab HDMI kimenete, és kettő darab 2,5 colos helye van.

A C sorozatban a CI521 képviseli a halk gépeket, benne nincs ventilátor, ami zajt keltene. A kis méretet és a kis fogyasztást az Intel Core M 5Y10c processzora, a mellé integrált 8 GB LPDDR3 memória teszi lehetővé. Egy darab M.2 SSD foglalat és egy 2,5” lemezhely található benne. Mint az E sorozat tagjaiból, belőle sem hiányzik a WiFi modul.

Zotac C sorozat

Az MA család MA760 tagja az egyetlen, amelyben nem Intel, hanem AMD processzor dolgozik: az AMD FX-7600P processzorban integrált Radeon R7 grafikus mag található, és négy DisplayPort csatlakozó. A szabványból következik, hogy ez nem csak négy, hanem akár tíznél több monitor csatlakoztatását is lehetővé teszi. Mi olyan speciális felhasználási lehetőségeket látunk benne, mint a video-fal központja.

Zotac MA760

Végül, de nem utolsó sorban az R család kiváló alapot nyújt akár egy NAS-hoz. A két 2,5” meghajtóhely mellé RAID vezérlő is jár, ez RAID 0 és 1, valamint JBOD üzemmódokat ismer. Az RI323-ban Intel 2961Y, míg az RI531-ben Intel Core i3-5010U (Broadwell) processzor dolgozik. Utóbbi még mSATA porttal is rendelkezik.

Zotac R sorozat

A készülékek akár teljesen felszerelve, előtelepítve Windows 8.1 with Bing rendszerrel, akár barebone kivitelben is megvásárolhatók lesznek.

Címkék
Hozzászólások