- 2015. június 5., 18:56
Aki azt hitte, hogy az ASUS újdonságait már lerendeztük, az nagyon téved; van itt még valami sokat utazóknak.

A Travelair AC egy vezeték nélküli NAS, amely egészen kicsi és könnyű (84×21,5 mm-es és 110 grammos), így könnyen hordozható. Került bele egy 32 GB-os adattároló, amelyre a gyártó saját alkalmazásának segítségével bármilyen mobilról vagy okostelefonról átmásolhatjuk a fontos adatokat, mondjuk a frissen lőtt fotókat. A kütyü és a mobil eszköz egymásra találásában NFC is segít, a kommunikáció viszont természetesen WiFi-n történik – ha a mobil is támogatja a 802.11ac szabványt, akkor azon.

A WiFi jel 2,4 vagy 5 GHz-es lehet, viszont az átállításhoz nem kell belépni a webes kezelőfelületre, hanem csak egy kapcsolót kell átnyomni oldalt. A Travelair AC saját akkuval rendelkezik, amely kb. 10 órányi működést tesz lehetővé, a 32 GB-os belső kapacitást pedig, igény esetén, SD-kártyával jelentősen megnövelhetjük. A kártyaolvasó azonban akár arra is használható, hogy a fényképezőgéppel lőtt fotókról biztonsági mentést készítsünk.

Az ASUS készüléke egyszerre akár öt eszközt is ki tud szolgálni, és DLNA-képes, így egy kompatibilis tévé akár közvetlenül a belső adattárolójáról is le tudja játszani a filmeket, zenéket, képeket.

Az apróság megjelenése augusztusban várható, ára pedig 70 dollár, azaz nagyjából 20-22 ezer forint lesz.Hozzászólások