- 2016. május 30., 19:22
Az ASUS a ZenFone 3 három változatát jelentette be, a csúcson a Deluxe modell csücsül.

Persze az elnevezés kissé csalóka, legalábbis nekünk az Ultra verzió lenne magasabb pozícióban, de mind tudása mind ára alapján a Deluxe változatot helyezte saját termékpalettáján a képzeletbeli trónra az ASUS. A készülék 5,7 colos kijelzővel készül, tehát alapvetően az iPhone 6 Plus és a pluszos Galaxy S-ek ellen megy – de nemcsak ezért jobb az alapmodellnél. Dizájnját tekintve a ZenFone 3 Deluxe ugyanúgy fémházas és unibody kialakítású, hátlapja viszont ívelt, és ennek megfelelően az üvegborítás is hiányzik róla. Egyéb ismertetőjegyei viszont egyeznek a ZenFone 3-éval: a gombok elhelyezkedése mellett a SIM és a memóriakártya tárolására alkalmas rekesz fiókos. Érdekesség, hogy a fémházas kialakítás ellenére nem volt szükség az antennák számára nyílásokat vágni, így az alumíniumot sehol sem szakítja meg műanyagból készült betét.

A telefont Snapdragon 820-as rendszerchip hajtja meg, a kijelzőt Adreno 530 vezérli. A memória 6 GB-os, amit az ASUS elsősorban arra használ fel, hogy az alkalmazások gyorsabban induljanak el – az OS folyamatosan figyeli, hogy milyen appokat használunk, és a legfontosabbakat próbálja úgy rendezni, hogy mindig a memóriában legyenek. Adatokat 64 GB-on tárolhatunk, ha ez kevés akkor pedig van lehetőség a bővítésre. A kijelző nemcsak nagyobb lett, hanem más technológiát is használ: a ZenFone 3 Deluxe-ba AMOLED-panel került, ami ráadásul az NTSC-színtér teljes lefedésére képes. Az LTE és az ac-s WiFi természetesen alap, a mobilban lévő USB-C csatlakozó pedig 3.0-s. A telefont – a Snapdragon 820-nak köszönhetően – a Quick Charge 3.0 szabvány szerint lehet gyorstölteni.

A hátsó részre került az ujjlenyomat-olvasó és a kamera Utóbbi pontosan olyan elrendezésű, mint a ZenFone 3-ban, a szenzor viszont nagyobb felbontású, 23 MP-es (Sony IMX318), ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Super Resolution révén 92 MP-es fotókat is lőhetünk. További extra, hogy 4K-s videókat is lehet rögzíteni.

A 64 GB-os belső tárhellyel rendelkező változatot az ASUS 499 dollárért fogja adni, ez Magyarországon 200 ezer forint körül árat vetít előre, ami a közvetlen konkurens modellek árával összevetve több mint versenyképes. Az ASUS később egy 256 GB-os verzió kiadását is ígéri, ennek várható ára azonban egyelőre még nem ismert.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00