- 2016. június 2., 17:51
A Microsoft nagyon belelendült, és egy további új belépési módot építene az operációs rendszerébe.

A Windows Hello alighanem már mindenki számára ismert, még ha sokan egyelőre nem is használják: ez az a szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az OS-be az arcunk, az ujjlenyomatunk vagy pedig az íriszünk (szemünk) segítségével jelentkezzünk be. A közeljövőben a platform a viselhető kütyüket is támogatni fogja, így okosóra vagy fitnesz karkötő is elég lehet ahhoz, hogy bejelentkezzünk az operációs rendszerbe.

A karkötőben kell, hogy legyen NFC adapter, és értelemszerűen a notebooknak is tudnia kell olvasni a chipet, ha viszont ez megvan, akkor minden adott lesz ahhoz, hogy ezentúl egyszerűen csak a karunk odatartásával jelentkezzünk be a Windowsba – persze ahhoz, hogy a belépés sikeres legyen, még az is kell, hogy a viselhető eszköz a tulajdonosa kezén legyen. Nem véletlen, hogy a demót egy olyan kütyüvel tartották, amely a szívverés alapján képes azonosítani a felhasználót.

Az új belépési mód a nyár folyamán érkező Windows 10 Anniversary Update, vagyis az OS éves frissítési csomagjával válik majd elérhetővé, amely a nyár közepén fog megjelenni.

Címkék