- 2009. szeptember 3., 13:45
A Philips LED-es tévéket, vezeték nélküli HDMI-t mutatott be és szintén dolgozik a 3D-n, igaz, kicsit le van...
Hirdetés

A Philips LED-es tévéket, vezeték nélküli HDMI-t mutatott be és szintén dolgozik a 3D-n, igaz, kicsit le van maradva a konkurensekhez képest.

IFA 2009

A Philips előadása nemcsak szórakoztatóelektronikai termékekről szólt, de mi most csak az ehhez kapcsolódó bejelentésekből szemezgetünk. A Philips a Cinema21:9-cel nagyot dobbantott, tulajdonképpen nehéz elhinnünk, hogy ennyi idő alatt egyetlen konkurens sem másolta le. Megtudtunk néhány dolog a fejlesztés hátteréről – igazából nem meglepő, hogy a hollandok azután kezdtek foglalkozni a tévé gondolatával, miután egyre többen panaszkodtak amiatt, hogy a nagyfelbontású filmeket nézve alul-felül túl nagy a kihasználatlan terület egy normál 16:9-es tévé esetében.

A Philips is benevez a 3D-s versenybe, s rögtön egy 21:9-es készülékkel valamint a hozzá kifejlesztett Blu-ray lejátszóval. Azt még nem tudni mikor, mert egyelőre csak prototípusok léteznek. Hivatalosan a Philips arra vár, hogy a piac eldöntse, kellenek most a szemüveges 3D-s termékek vagy inkább 1-2 év múlva a szemüveg nélkülire lenne nagyobb igény. (A gyártó mindkét fronton fejleszt.)

A Philips az IFA-n kiállítja LED PRO technológiával felszerelt tévéjét is, valamint hivatalosan is útjára indította a 2009 Aurea nevű tévéjét, amelynek 8 mm-es Ambilight Active Frame kerete immáron 250 LED-et tartalmaz, hogy a keret fénye még jobban tudjon alkalmazkodni a megjelenített tartalomhoz.

IFA 2009

Azt már tudjuk, hogy a Philipsnek is van netes tévéje, ezzel kapcsolatban az az újdonság, hogy a most megkötött partneri megállapodásoknak hála már száznál is több a tartalomszolgáltatók száma. A Philips igyekszik majd lokalizált tartalmakat is nyújtani – hazánkra ez sajnos egyelőre nem vonatkozik.

IFA 2009

Végül egy vezeték nélküli HDMI switchet is megismerhettünk nagy vonalakban; az akár négy eszköz jelének a továbbítására is alkalmas hardver legfeljebb 20 méterre tudja továbbítani a Full HD felbontású videókat.

Jövőkép

Annak ellenére, hogy a Philips kevés modellel van jelen a piacon, a háttérben aktívan fejleszt és „kutatja a piacot” – a cég mérnökei, vezetői két egyértelmű, hamarosan kibontakozó trendet látnak. Az egyik az OLED technológia betörése, amelyre a „közeljövőben” számítanak, a másik pedig a felbontás növelése; a Philips határozottan azt gondolja, hogy a 4K×2K (azaz a Quad Full HD) szintén kopogtat az ajtón. Arról nem esett szó, hogy mikor lesznek majd Philips termékek ebben a kategóriában.

Ezek is érdekelhetnek

2010. augusztus 16., 08:00
2010. október 15., 18:00
2012. július 18., 12:00
Hozzászólások