- 2009. szeptember 7., 13:37
Az új rendszer legnagyobb előnye az, hogy sokkal kisebb helyet foglal és esztétikus látványt nyújt.
Hirdetés

Az új rendszer legnagyobb előnye az, hogy sokkal kisebb helyet foglal és esztétikus látványt nyújt.

IFA 2009

Az IFA-n a koreai gyártók külön pavilonokban képviseltetik magukat, ahol egy-két igazi csemegét is találtunk. Az egyik a SELFSAT cég különleges parabolaantennája volt, amely az eddig megszokott tányéros megoldás helyett lapos, ugyanis egyetlen nagy helyett sok apró gyűjtőt tartalmaz. A gyártó az első lapos antennával kb egy éve, 2008 közepén jelent meg a piacon.

A SELFSAT szerint a lapos elrendezés semmit nem von le a készülék használhatóságából, amit alátámasztani látszik az a tény is, hogy a legnagyobb európai DVB-S szolgáltatók mind megvizsgálták és jóváhagyták a készülékeket. A SELFSAT többféle méretben árusítja az antennákat, amelyek között olyan is akad, amelyik automatikusan tudja igazítani a pozícióját is annak érdekében, hogy több műholddal is kapcsolatban lehessen (nem egyszerre) és a vétel mindig optimális legyen.

Ha a rendszert a vásárlók is elfogadják, néhány éven belül jó eséllyel leválthatják a régi darabokat, hiszen esztétikailag sokkal jobban mutat egy kisméretű lapos antenna a nagyobb tányéroknál. Ráadásul a SELFSAT új rendszerei matricázhatók, így színben (és/vagy mintázatban) is a homlozathoz igazíthatók. A lapos parabolaantennák Franciaországban és Németországban már kaphatók (e két ország az elsődleges piac jelenleg a cég számára), de a SELFSAT megkezde a közép-európai partnerek keresését is. A szettek (ami a tartót és az antennát jelenti, STB nélkül) ára 100 és 200 euró között változik.

Címkék
Hozzászólások