- 2009. szeptember 8., 12:22
Az ISTATION T5-ös médialejátszója egészen hosszú filmnézési időt ígér; akár 8 órányi videót is...

Az ISTATION T5-ös médialejátszója egészen hosszú filmnézési időt ígér; akár 8 órányi videót is megnézhetünk vele.

IFA 2009

Igaz, ehhez az is kell, hogy az egyik flash memóriás verziót válasszuk, a merevlemezes modellek ennél kevesebbet, csak kb. hat órát bírnak ki egyetlen feltöltéssel. (Ha zenét szeretnénk nézi, akkor a játékidők rendre 12 illetve 8 óra körül alakulnak.) A dolog iróniája annyi, hogy a 8, 16, 30 és 60 Gbájtos kapacitásban kapható modellek esetében a két kisebben van flash chip és a két nagyobban merevlemez, tehát választanunk kell a hosszú játékidő és a nagy kapacitás között.

A lejátszó kijelzője 4,8 colos, 800×480 pixeles, ami elég ahhoz, hogy mondjuk egy hosszabb repülőút alkalmával kényelmesen mozizzunk, a film végére sem fog a szemünk kiugrani a helyéről. A T5-ös 151×84×19 mm-es, tömege pedig 277 és 311 gramm közötti, azaz elég apró méretű.
Ami a multimédiás képességeket illeti, lejátszhatunk bármilyen MP3, WMA, AC3, OGG, APE, MPEG-1/2/4, DivX, XviD, WMV 7/8/9 fájlt. A videókhoz feliratot is használhatunk, igaz, csak SMI-t - jó lenne, ha egy firmware frissítéssel még meg tudná oldani a gyártó legalább az SRT, SUB és SSA fájlok kezelését is.

Extraként WiFi vezérőlt is kapunk, így akár internetezni is van lehetőség, de arra azért készüljünk fel, hogy az érintőképernyőjével – hiába a virtuális billentyűzet – az ISTATION nem a legkényelmesebb módja a netezésnek.

Címkék
Hozzászólások