- 2010. szeptember 4., 10:52
A Sharp nem csak mellébeszélt, 3D-s tévéje crosstalk szempontjából valóban kiválóan viselkedik.

A Sharp nem csak mellébeszélt, 3D-s tévéje crosstalk szempontjából valóban kiválóan viselkedik.

A Sharp sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a japán gyártó egy sor megoldással igyekszik elejét venni a 3D tartalmak esetén tapasztalható szellemképnek, vagyis a crosstalknak. Megnéztük a tévét élőben is, és úgy tűnik, hogy a F.R.E.D. valóbaj jól működik, az oldalsó LED-es pulzáló fényt adó háttérvilágításnak köszönhetően valóban egészen minimális a crosstalk – noha eltűntetni nem sikerült a Sharpnak sem, a jelenség a tévénél egyáltalán nem zavaró, annak dacára sem, hogy a Sharp sötét helyiségben állította ki a mintapéldányt. A mélységérzetet jónak éreztük, a szemüveg vibrálása pedig a 400 Hz-es képfrissítés miatt pedig szinte egyáltalán nem volt érezhető.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogyan működik a 2D-3D átalakítás – ezt a Sharp csak a színfalak mögött mutatta meg nekünk, mindenkinem láthatja, pedig a konverzió teljesen jól működik. Igaz, sem jobb, sem rosszabb nem volt annál, mint amit a konkurensek, a Samsung, a Sony és a Panasonic nyújtani tud. Vagyis a kép „virtuális” 3D-ben nagyjából olyan, mintha eltérő mélységben sík felületek mozognának.

Megkérdeztük természetesen azt is, hogy a tévé hazai megjelenése mikor várható. Pontos dátumot nem kaptunk, de a kelet-európai térségért felelős marketingestől annyit megtudtunk, hogy a terv szerint októberben Magyarországon lesz a 46 colos LE925E. Egyébként a tévéből most még csak a kisebb verzió készül és lehet, hogy a 60 colos változat forgalmazását csak jövőre kezdik meg világszerte is.

Balra: F.R.E.D., jobbra: így néz ki a Quattron pixelfelépítése

A Sharp aktív szemüveges rendszert használ természetesen, és az előző napi kerekasztal beszélgetésen megtudtuk, hogy a jövőben is csak erre a technológiára alapoznak majd a cégnél– viszont a várakozások szerint 3-5 éven belül minden második eladott tévé 3D-s lesz. Ami még fontos lehet: a Sharp egyetlen szemüveget ad majd a tévé mellé, a további modelleket pedig 100-150 eurós áron lehet majd megvenni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00