- 2010. szeptember 5., 15:29
Vékony, keskeny kávás, trendi és több technológiai újítást is alkalmaz az LG LEX8-as tévésorozata. A LEX9 nagy.
Hirdetés


some text

Vékony, keskeny kávás, trendi és több technológiai újítást is alkalmaz az LG LEX8-as tévésorozata. A LEX9 nagy.

Bár egy tévé dizájnjának megítélése rendkívül szubjektív, abban biztosan vagyunk, hogy a LEX8 benne van a top 3-ban. Az LG a világ legvékonyabb, mintössze 12 mm-es kávájába tuszkolta bele a tévét, amelynek vastagsága is már-már hihetetlen, mindössze 8,8 mm – igaz, kis csalás van a dologban, éppen úgy, mint a Samsung 9000-res sorozata esetében, hiszen a káva a tartórésznél azért vastagabb. Az elektronika a talpban kapott helyet, ennek ellenére a tévé természetesen eltávolítható a talptól, így a falra szerelhetőség sem okozhat gondot.

A LEX8-as széria esetében az LG először alkalmazza a Nano LED technológiát, amelynek lényege az, hogy a háttérfény és a panel közötti távolság apróbb LED-ekkel és egy speciális, a fényeloszlást hatékonyabban megvalósító diffúzor segítségével minden eddiginél jobban lecsökkenthető. A tévé a hátsó LED-es megvilágításnak köszönhetően egyébként nagy, 400 cd/m²-es fényerőre képes, így szinte bármilyen világos szobában jól látható a képe – már csak azért is, mert ez esetben sem a káva, sem a panel nem fényes! Az LG ugyancsak ennél a tévénél használja először a Micro pixel controlt, de ez a technológia semmi forradalmit nem jelent, a név csupán arra utal, hogy az LG az előző generációnál kisebb zónákat használ a local dimminghez – 192 helyett 288-at, ami szép növekedés, de biztos nem váltja meg a világot.


Az LG a tévénél 200 Hz-es képalkotás + scanning backlight megoldást alkalmaz (400 Hz TruMotion). Bár nehéz összehasonlítani a képminőséget egy kiállításon, hiszen szinte minden szetten más és más demó anyag fut, a LEX8 képminősége meggyőzőnek tűnik, az LG tévék között biztosan az egyik, ha nem a legjobb ez a széria. A 3D megjelenítésre is képes LEX8-as tévék közül a legnagyobb 55 colos, a legkisebb pedig 40 colos.

A LEX8-as tévék mellett a 72 colos LEX9-et is bemutatta az LG, ez a tévé a tavaly éppen az IFA-n bevezetett Borderless dizájnt használja, legnagyobb érdekessége viszont „csupán” annyi, hogy jelenleg ez a világ legnagyobb 3D-s LCD-tévéje.

A LEX8 és LEX9-es széria európai bevezetésének időpontjáról egyelőre nem döntött a koreai gyártó, ennek megfelelően várható árakkal sem tudunk szolgálni.

Main Tags