- 2010. szeptember 5., 13:54
A Toshiba Európa igényeinek megfelelően módosította a Cell TV képességeit, amely így Cevo néven érkezik.

A Toshiba már többször beharangozta a Cell TV-t, ami végül sosem érkezett meg Európába, és nemcsak Magyarországra, hanem a nagy ötöshöz (Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) sem.

És már nem is fog, mert a japán gyártó a Cell lebutított változatát, a Cevo (Cell Evolution) nevű engine-t építi majd be az európai piacon értékesített tévékbe. A Toshiba az eltérő japán és európai igényekkel magyarázza a dolgot; felméréseket készítettek, és kiderült, hogy a Cell TV sok olyan dolgot tud, amire az EU-ban élőknek semmi szüksége, viszont drága, ráadásul az európaiak nem szeretik, ha a tévé mellé külön doboz jár. Arra egyébként a CES-en mi is rákérdeztük, hogy a Cell miért nem kerül be a tévébe, hiszen hely lenne neki bőven, akkor azt a választ kaptuk, hogy a felhasználóknak jó ez így – úgy látszik kiderült, hogy mégsem az minden földrészen…

A Cevo egyik legfontosabb képessége egyébként az lesz, hogy a processzor hatalmas számítási kapacitását kihasználva a kétdimenziós anyagokból is tud majd 3D-set csinálni, valamint képes lesz arra is, hogy a nem Full HD felbontású 3D streameket (pl. side-by-side) felskálázza 1080 sorosra (3DResolution+). A Cevo TV azonban egyelőre még nincs olyan állapotban, hogy piacra lehessen dobni, így legkorábban a jövő tavasszal esedékes termékfrissítéssel érkezhet meg földrészünkre (ismerős? a Cell TV is így kezdte…), azt pedig megbecsülni sem lehet, hogy Magyarországon mikor vásárolhatjuk meg.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. június 3., 08:00
2020. május 5., 12:00
Hozzászólások