- 2010. szeptember 5., 17:44
A Panasonic néhány hete mutatta be 3D-s kézi kameráját, amelyet természetesen az IFA-ra is elhozott.
Hirdetés


some text

A Panasonic néhány hete mutatta be 3D-s kézi kameráját, amelyet természetesen az IFA-ra is elhozott.

A Panasonic a CES-en 3D-s profi kamerát, júliusban, Stockholmban pedig 3D-s kézi kamerát mutatott be – a japán gyártó természetesen az IFA-n is demonstrálta, hogy mit tud a kamera, a bemutató egyben a VT szériás tévék és a profi kamera bemutatója is volt.

A Panasonic hatalmas standján amerre a szem ellát, csak 3D-s eszközöket lehet látni, középre pedig egy színpad került, ami a 3D bemutató egyik fontos eszköze. A színpadon táncosok, artisták előadása látható szinte folyamatosan, a látottakat pedig profi operatőrök rögzítik a CES-en bejelentett AG-3DA1 3D-s kamerával. A műsort nemcsak élőben, hanem a színpad körül elhelyezett tévéken is nyomon lehet követni, így mindenki meggyőződhet róla, hogy a Panasonic 3D-s megjelenítése és a való világ hogyan viszonyul egymáshoz. Néhány tévé viszont nem ezen a rendszeren „lógott”, hanem egy-egy HDC-SDT750-re volt rákötve, így rögtön annak 3D-s minősége is ellenőrizhető volt. (Azért azt hozzátennénk, hogy a Panasonic színpadi ötlete nem volt teljesen eredeti, a Sony megcsinálta ugyanezt a CES-en, igaz, nem szélesebb közönségnek, hanem csak a sajtótájékoztatón résztvevőknek.)

A HDC-SDT750-nel készített video, bár a kamera 3D esetén vsak side-by-side képet rögzít, megfelelően részletgazdag és a mélységérzet is remek. Viszont mivel a két objektív egymáshoz viszonyított távolsága fix, ráadásul a köztük lévő távolság sokkal kisebb, mint két szemünk távolsága, a mélységérzet a messzebb lévő tárgyak esetén jelentősen csökken. A kamerát ennek ellenére várjuk – amint lehet, természetesen tesztet is készítünk róla, hiszen a maga nemében mégiscsak úttörő.

Hozzászólások