- 2010. szeptember 5., 18:04
Megnéztük a HDI Dune legújabb csúcskategóriás és belépőszintű hálózati médialejátszóit.

Ellátogattunk a HDI Dune standjára, ahol két egészen új lejátszót sikerült szemügyre vennünk: az új csúcsmodell Dune HD Prot, és a skála másik végén tanyázó Dune HD Lite-ot.

Az előbbi készülék még a HDI Dune HD Max-nál is komolyabb, de már nem is igazán otthoni felhasználóknak, hanem professzionális környezetbe készült. Ennek megfelelően például rackbe is szerelhető, hátul pedig XLR kimeneteket is találunk, amivel például stúdióberendezésekhez is csatlakoztathatjuk.

A nyolc csatornás analóg kimenet esetében négy darab Wolfson DAC-ot használnak a kiváló minőség érdekében, a tápegység pedig rendes toroid transzformátorokat használ. A központi egység szerepét a Sigma Designs 8642 processzora tölti be és került bele egy 802.11n WLAN adapter is.

Egészen más felhasználási területre szánják a Lite 530-at, amiben egyébként a még újabb 8653-as Sigma Designs chip dolgozik, tehát képességek területén itt sincs okunk panaszra.

Az apró lejátszó kétféle kivitelben készül: az egyikben egy 2,5”-os HDD található, a másikban ennek a helyén pedig egy eSATA adapter lesz majd, amihez külső háttértárakat kapcsolhatunk. Ezen felül a készüléken 2 USB port is található (külső merevlemezekhez), HDMI kimenete 1.3-as szabványú, van benne torrentkliens és SD kártyaolvasó is.

Azt természetesen mondanunk sem kell, hogy mindkét készülék boldogul gyakorilatilag minden elterjedt médiaformátummal, az MKV-tól a BD ISO fájlokig.

Címkék
Ez is érdekelhet
2017. február 22., 11:00
2016. szeptember 28., 12:00
2016. augusztus 29., 13:00