- 2010. szeptember 6., 15:38
Valóban univerzális, még a fényképezőgépek, kamerák és mobilok akkumulátoraival is használható töltőt láttunk.

Szokás szerint a távol-keleti cégek azok, akik a legérdekesebb kütyüket állítják ki standjukon. A képen látható műanyag eszköz új értelmet ad az „univerzális akkutöltő” kifejezésnek, ezzel ugyanis valóban szinte bármilyen Li-Ion akkumulátort feltölthetünk.

Az iWap nevű készülék többféle kivitelben készül, a képeken látható piros változat az IUC-23 csúcsmodell, amely a megszokott AA és AAA akkukon kívül bármilyen, 3,6 és 7,2 voltos Li-Ion telep feltöltésére is képes, ide értve a belső elektronikával (Sony, Panasonic, Nikon) rendelkező változatokat is. A töltésre szinte bármilyen notebook-adapter használható (9,5 volttól 24 voltig), ráadásul a készüléket még USB-s töltőként is használhatjuk – ilyenkor a korábban feltöltött akkuból kapjuk az energiát.

A kisebb változatok értelemszerűen ennél valamivel kevesebbet tudnak – az IUC-11 például már nem tud hagyományos akkukat tölteni, csak 3,6 voltos (tipikusan kompakt fényképezőgépek és mobilok energiaforrásai) akkumulátorokkal boldogul, de USB-s áramforrásként ez is használható.

Címkék
Hozzászólások